
Bahçeli’den Demirtaş Açıklaması: “Tahliyesi Türkiye İçin Hayırlara Vesile Olacaktır”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM’in Selahattin Demirtaş hakkında verdiği “tahliye edilmeli” kararının ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Selahattin Demirtaş hukuki yollardan sonuca ulaşmıştır. Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır.” 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş için verdiği “tahliye edilmeli” kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, İmralı’da hükümlü bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden yeni bir kışkırtma zemini oluşturulmak istendiğini söyledi.
Bahçeli açıklamasında, “Hem Öcalan’ın hem Demirtaş’ın arasına mayın döşeyenlerin hazımsızlıklarını görüyor, kimsenin bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyoruz. Terörsüz Türkiye sürecini provoke etme çabaları bizim için yok hükmündedir. İmralı Abdullah Öcalan ile Edirne Selahattin Demirtaş arasında sorun çıkarmak isteyenlerin nereye hizmet ettiklerini bizler iyi biliyoruz. İmralı sözünü tutmuştur.” dedi.
Grup toplantısının ardından Meclis’ten ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, AİHM kararına ilişkin olarak, “Sayın Selahattin Demirtaş hukuki yollardan sonuca ulaşmıştır. Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’nin Selahattin Demirtaş için verilen tahliye kararının yeniden değerlendirilmesi talebini reddetti. Kararın ardından Demirtaş’ın avukatları tahliye başvurusunda bulundu.
Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı el yazılı açıklamada, “AİHM kararı hukuken bağlayıcıdır. Ancak asıl olan kardeşlik hukukudur. Ortak gelecek ve ortak akıl temelinde adaletli bir yaşam umuduyla, özgür günlerde görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Demirtaş, 2016 yılından bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.