ALTINKAYA BARAJI ETRAFINDAKİ DÖRT İLÇE ARASINDAKİ ULAŞIM FERİBOTLA YAPILACAK

ALTINKAYA BARAJI ETRAFINDAKİ DÖRT İLÇE ARASINDAKİ ULAŞIM FERİBOTLA YAPILACAK

Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından Vezirköprü, Bafra, Alaçam ve Durağan ilçelerinin uzun yıllar yaşamış olduğu ulaşım sorunu nihayet son buldu. Daha konforlu bir ulaşım sağlayacak feribot Altınkaya Barajı’na indirildi.

A+A-

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren özel bir firmaya yaptırılan ‘Altınkaya 55’ isimli feribot, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Samsun’un Vezirköprü, Alaçam ve Bafra ilçeleri ile Sinop’un Durağan ilçesinin birbiriyle ulaşımını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edildi. 2 mürettebat, 12 yolcu, 4 araç kapasiteli, 17 metre uzunluğunda ve 5,60 metre genişliğindeki arabalı feribotun yapımı 6 ay sürdü. İstanbul’dan 20 metre uzunluğundaki TIR ile polis eşliğinde Samsun’a getirilen feribot, dün de bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin kontrolünde Bafra ilçesinden Altınkaya Barajı’na vinç yardımıyla indirildi.. Acil durum, yangın ve afet durumlarında da hizmet verecek 40 ton ağırlığındaki bu deniz taşıtı, tek seferde bir itfaiye aracı ve bir kamyon ile 2 otomobil ve 1 ambulansı da taşıyabilecek kapasiteye sahip.

BAŞKAN DEMİR: BÖLGE HALKINA HAYIRLI OLSUN
10 mil sürat yapabilen Bafra, Alaçam, Vezirköprü ve Durağan ilçelerinin yanı sıra çok sayıda mahalleyi de birbirine bağlayacak olan feribotun bölge halkına hayırlı olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Suya indirilmesinde emeği geçen hem bakanlık hem de büyükşehir belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Bölge halkımızın yıllardır yaşadığı bu sorun, arabalı feribot ile çözüme kavuştu. 4 ilçe ve birçok mahalleyi birbirine bağlayacak olan bu taşıt ile vatandaşlarımızın ulaşım noktasındaki konforunu da yükseltmiş olacağız. Gerek merkezi yönetim gerekse yerel yönetimler olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla birçok yatırıma imza attık. Bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.