Allah’ı ve Peygamberi aşağılayan doktor için suç duyurusunda bulunundu

Samsun'un Bafra Devlet Hastanesinde görev yapan doktorların bulunduğu Whatsapp grubunda Allah’ı ve Peygamberi aşağılayan içerik paylaşan Doktor Şakir Orbay hastane önünde sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Doktor Şakir Orbay’ın Allah’ı ve Peygamberi aşağılan paylaşımı il genelin büyük tepkiye neden oldu. Söz konusu paylaşımı kınamak için bugün Bafra Devlet Hastanesinde toplanan sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, hastane çalışanları ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç burada bir basın açıklaması düzenleyerek doktoru kınadı. Ayrıca toplanan grup daha sonra Bafra Adliyesine gelerek doktordan suç duyurusunda bulundular.

Düzenlenen programda konuşan Diyanet-sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Murat Akkuş “ Bafra Devlet hastanesinde görevli doktorların bulunduğu iletişim grubu whatsapp’ta kutsal kitabımız Kuranı Kerim ayetleriyle Yüce yaratıcımız Cenabı Hak Zülcelal Hazretlerine ve alemlere rahmet elçisi olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’yı alaya alıp küfür, hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunduk.  Yaşanan bu olay sonrasında din görevlisi arkadaşlarımız, sağlık çalışanlarımız, vatandaşlarımız bizleri arayarak tepkilerini ve derin üzüntülerini ifade etmişlerdir.  Sivil toplum kuruluşları siyasi partilerimizin temsilcileri, sağlık çalışanları ve diyanet mensupları ve vatandaşlarımızın adına Şakir Orbay’î ve onu destekleyenleri esefle kınıyoruz. Şimdi ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına geçiyoruz” dedi.

Akkuş’un ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Toplumun sinir uçlarıyla oynamaya kimsenin hakkı yok. Hele de doktorluk mesleğini icra eden birinin bu tür bir olayı doktorlarla ilişkilendirmeye hiç hakkı yok. Yüzlerce binlerce doktorla böyle bir paylaşımın ilişkilendirilmesi en azından bu mesleğe bir hakarettir. Doktora hakarettir. Biz bunu kınıyoruz. Toplum olarak da bunun takipçisi olacağız” dedi.

Grup daha sonra Bafra Adliyesine geçerek suç duyusunda bulundular.

Basın Açıklamasına, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, MemurSen Samsun İl Temsilcisi Eğitim Birsen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafar Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Abdurrahman İsmailoğlu katıldı.

dsc-0375-600x397.JPGdsc-0383-600x397.JPGdsc-0390-600x397.JPGdsc-0386-600x397.JPGdsc03088-600x338.JPGimg-20191104-110340-600x337.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum