Alaçamlı Erhan Kırbaş, Türkiye Birincisi Oldu

Alaçamlı Erhan Kırbaş, Türkiye Birincisi Oldu

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle Türkiye genelinde yapılan, “Cumhuriyet ve Türkçemiz” konu deneme yarışmasında, Alaçamlı Erhan Kırbaş, birinci oldu.

A+A-

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle Türkiye genelinde yapılan, “Cumhuriyet ve Türkçemiz” konu deneme yarışmasında, kütüğü Samsun Alaçam Karahüseyinli olan, Antalya Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Erhan Kırbaş, “Türkçeyle Yazılan Destan: Cumhuriyet” isimli eseriyle Türkiye birincisi oldu.

Türkçe’nin öğrenciler arasında etkin ve doğru kullanımını yaygınlaştırmak, başarılı çalışmaları da ödüllendirermek amacıyla liselerden 81 ilden katılım oldu. İllerden yapılan değerlendirmeler ile il birincisi seçilen 81 eser arasından da Antalya Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Erhan Kırbaş, “Türkçeyle Yazılan Destan: Cumhuriyet” isimli eseriyle Türkiye birincisi oldu. Birinci Kırbaş, ayrıca 30 bin liralık ödülü hak etti. Eser Türk Dil Kurumu’nun Türk Dili Dergisinde yayınlanacak.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gurur verici birincilik kazanan Erhan Kırbaş’ın, Samsun Alaçam Karahüseyinli’de yaşayan dedesi Kemal Kırbaş ve babaannesi Şükriye Kırbaş, çok sevinçli olduklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum