ALAÇAM'DAN SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

ALAÇAM'DAN SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

“Sıfır Atık Hareketi” kapsamında Alaçam Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi olan

A+A-

Bekiroğlu Katı Atık Toplama Ayırma Geri Dönüşüm İnşaat ve Nakliye Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında firma tarafından tedarik edilen Geri Dönüşüm Atıkları Toplama Kafesleri ilçemizin tüketim miktarının ve atıkların yoğun olduğu işyerlerinin ve konutların rahat ulaşabilecekleri noktalara yerleştirildi.
Konu hakkında Alaçam Belediyesi Katı Atık Bertarafı yetkililerinden alınan bilgilerde; “Sıfır Atık Hareketi” ile israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir çalışma yapılmaktadır. İlk etapta Geri Dönüşüm Atıkları Toplama Kafesleri işyerleri ve konutlara yakın mesafelere konulmuş olup, ilçe halkımızın ve esnafımızın duyarlılıklarıyla “Sıfır Atık Hareketi”ne katkıları beklenmektedir.
Atıkların kaynağında ayrışmasının oldukça önemli olduğu vurgulanan proje sayesinde yüzlerce ton atığın kaynağında dönüştüğünü ifade eden yetkililer, vatandaşların Sıfır Atık Hareketi Projesine olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler. Bugüne kadar ilçemizin 18 farklı noktasına Geri Dönüşüm Atıkları Toplama Kafesleri yerleştirilmiş olup, proje kapsamında geri dönüşüm kafeslerinin sayısının arttırılacağını ifade edildi.
Ayrıca, Bekiroğlu Katı Atık Toplama Şirketinin geri dönüşüm atıklarını toplamaya tek yetkili firma olduğu ifade edilmiş olup, isteyen vatandaşlarımızın konu hakkında Belediyemiz Katı Atık Bertarafı yetkililerinden detaylı bilgi alabilecekleri ifade edilmiştir.

Unutmayın “Her Atık Çöp Değildir”

alacamdan-sifir-atik-projesine-tam-destek-1.jpgalacamdan-sifir-atik-projesine-tam-destek-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.