Alaçam'da Yerel kalkınma Strateji Toplantısı Yapıldı

Alaçam'da Yerel kalkınma Strateji Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin birlikte sürdürdükleri Ipard programı Leader tedbiri kapsamında 17-19 Ekim 2018 günleri arasında düzenlenen

A+A-

 Yerel Kalkınma Stratejisi YKS hazırlama eğitimi sonrasında ilçemizde açılış toplantısı 31 Ekim 2018 Çarşamba günü Saat 11:00 gerçekleştirildi.
Alaçam Belediyesi Anneler Parkında düzenlenen toplantıya; Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman,Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar,Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma,Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır,Alaçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş,Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir,Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz, AYYEGDER Yerel Eylem Grubu yetkilileri,Muhtarlar,kamu kurum kuruluş temsilcileri, çiftçi ve esnaflar katıldı.
Yerel Kalkınma Stratejisi (YKS) hazırlama görevlisi Sefer Güden Ankara’da aldıkları YKS eğitim süreci ile ilgili bilgiler vererek, YKS’nin ne derece önemli olduğunu vurgulayan bir sunum yaptı. Alaçam-Yakakent İlçelerinin önemli bir noktada olduğunu belirterek, YEG Derneğine tüm Alaçamlı ve Yakakentlilerin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Ayrıca kamu, STK ve özel sektörün bölgesel kırsal kalkınma için bir araya gelerek daha güçlü hareket etmeleri, iş istihdam olanakları gibi sorunların çözülebilmesi için gereklidir. Olduğunu ve yerel eylem gruplarının, Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) ile uyumlu olan kültürel etkinlikler, yerel ürünler, doğal mirasın restorasyonu veya korunması gibi küçük projeler için de destek sağlanacaktır” dedi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman AYYEGDER Yerel Eylem Grubu yapacağı çalışmalarda her türlü desteği vereceklerini dile getirdiler.

alacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-13.jpgalacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-11.jpgalacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-8.jpgalacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-7.jpgalacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-6.jpgalacamda-yerel-kalkinma-strateji-toplantisi-yapildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.