Alaçam'da Türk Polis Teşkilatı 170 Yaşında

Alaçam'da Türk Polis Teşkilatı 170 Yaşında

Alaçam'da Türk Polis teşkilatının 170 yaşı kutlandı.

A+A-

Türk Polis Teşkilatının 170. Yıl dönümü münasebeti ile 10 Nisan Cuma günü saat 09.00 da başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi. Törene İlçe Emniyet Müdürü Lütfi TANRIKULU, Belediye Başkanı Hadi UYAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL ve Emniyet mensupları vatandaşlar katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan ikinci tören saat 10.00’da başladı. Törene Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, İlçe Jandarma Komutanı Duran VURANOK, Belediye Başkanı Hadi UYAR, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi TANRIKULU, Komiser Yardımcısı Erhan AKBULUT Emniyet Mensupları, Daire Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Mahalle Muhtarları, Oda Başkanları Sivil Toplum Örgütleri katıldı. Program saat 10.00’de Emniyet Müdürlüğünde devam etti.

İlçe Emniyet Müdürü Lütfi TANRIKULU, Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olan, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek en içten saygı ve şükranlarımı arz ederim.

Kuruluşundan bugüne, edindiği tarihi birikimlerle her geçen gün kendisinden daha fazla söz ettiren Polis Teşkilatımız, planlı ve programlı çalışmaları ile kaliteli insan gücüyle ve halkımızın desteğiyle başarısını devam ettirecektir. Halkımızın Teşkilatımıza gösterdiği yakın ilgi, sevgi, güven ve destekleri, zor görevlerimizin ifasında bizlere her zaman güç vermektedir. Bu güven ve desteğin devamını sağlamanın, görevimizdeki başarının devamına bağlı olduğunu biliyoruz. Bu bilinç içerisinde Emniyet Teşkilatımız, her kademesinde görev yapan personeli ile İlçemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için, büyük bir azimle kendisinden beklenen hizmetin en iyisini verebilme gayretindedir. Türk Polisi, kendisine inanan, güvenen ve destek veren halkının polisidir.

Fedakar Çalışma Arkadaşlarım; Emniyet Teşkilatımız, 250 bini aşan mensubuyla çok büyük bir teşkilattır. Özellikle ülkemizde asayişi temin eden Türk Polis Teşkilatının personeli olarak, sizlerin ortaya koyduğu azim ve özveri takdire şayandır. Milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakarca çalışan sizlerin, ülkemizin en güvenilir kurumlarından olan Teşkilatımızı daha da ileriye taşıyacağınıza olan inancımız tamdır. Daha sonra Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, şunları söyledi; Cumhuriyetimizle beraber bu teşkilat, kendi görev sahasına giren her sahada kendini çok ciddi derecede yenilemiştir. Teknolojinin bütün yönlerini bütün ayrıntılarıyla kullanmıştır. Bugün polisimizin yapmış olduğu operasyonlar dünyanın her tarafında takdirle karşılanıp her zaman ve zeminde konuşulmaktadır. Bu teşkilat her zaman bu insanların yanında yer almıştır. Ve bu insanlara hizmet ederken de şehit ve gaziler vermiştir.

Bu vesile ile şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar dilerim dedi. Program Türk Polis Teşkilatının 170. Yıl dönümü münasebeti ile Ortaokullar arası resim yarışmasında dereceye giren Karşıyaka Ortaokulu ve Kolin Ortaokulu Öğrencilerine ödülleri protokol tarafından verildi. Tören Emniyet Teşkilatının 170. Kuruluş yılı nedeni ile pasta kesimi ve ikramlarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.