Alaçam'da Gökçeağaç Oymağı Hıdır Cami Açılışı Gerçekleşti

Alaçam'da Gökçeağaç Oymağı Hıdır Cami Açılışı Gerçekleşti

Camiler Haftasında Alaçam Gökçeağaç Oymağı Hıdır  Cami Açılışı Gerçekleşti

A+A-

Camiler Haftasında Alaçam Gökçeağaç Oymağı Hıdır  Cami Açılışı Gerçekleşti
Alaçam ilçesine bağlı Gökçeağaç Oymağı mahallesi Hıdır mevkiinde cami açılışı gerçekleşti.
Açılıştan önce din görevlileri tarafından aşrı şerifler ve ilahiler okundu. Alaçam İlçesi Müftüsü Orhan Bal  yaptığı duanın ardından bir konuşma yaptı.
Müftü Bal konuşmasında,’’ İlk önce bu caminin yapımında emeği bulunan hayırsever Almanya’da gurbet elde yaşayan baba ocağı olan Gökçeağaç Oymağı mahallesi sakinlerinden Ali Ertaş ve Almanya’da bu cami için bir tuğla koyan gurbetçilerimize, Caminin kısa zamanda yapılması için gece gündüz çalışan GÖKCAMDER Başkan Yardımcısı,  Kılıç  Elektrik Salih Kılıç’a, Caminin yapımında maddi ve manevi desteği bulunan Bafra Mermer Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bulut’a, Gökçeağaç Oymağı Mahallesi Muhtarı Ali Altaş ve heyetine, Camimizin açılışına katılarak  bizleri onure eden Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’a , bu cami için taşın altına elini koyan herkese ve açılışımıza katılan tüm vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Ancak bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının aynı haftaya denk gelmesi, 7 Ekim Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece de Hz. Peygamberimiz (s.a.s.)'in doğumu olan Mevlid Kandili olması sebebiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası programlarının birlikte icra edilmesi planlanmıştır.
Diyanet İşleri Başkanlığımız 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası temasını "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirledi. Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemli bir temayı toplumun dikkatlerine sunmayı amaçlamış, ‘’Peygamberimiz, Cami ve İrşat’’  ana temasıyla ‘’ O’nun çağrısı birliğe ve kardeşliğe, O’nun çağrısı iyiliğe ve kardeşliğe, O’nun çağrısı imana ve güzel ahlâka, O’nun çağrısı camiye ve huzura, O’nun çağrısı ibadete ve kurtuluşa, ÇAĞRIYA KULAK VER ’’ sloganlarıyla haftanın mesajını toplumumuza iletmeyi hedeflemiştir.
Hafta münasebetiyle ilçemizde çok sayıda programlar düzenleyecek, yeni bir Mevlid gecesine yaklaşırken sevgili Peygamberimizi anma, anlama ve anlatmanın gayreti içinde olacağız. Onun bizlere mirası ve emaneti olan din hizmetini ve camilerimize karşı sorumluluklarımızı en güzel şekilde yerine getirme azminde olacağız. İslam’a, milletimize, ümmete ve insanlığa hizmet etmeyi hayatın gayesi edinen hocalarımızı ve ‘hademe-i hayrat’ı hayırla yâd ederken, milletimize daha çok hizmet sunmanın yollarını arayacağız.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının milletimize hayırlar getirmesini birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden değerli din görevlilerimizin Haftasını tebrik ediyor Ahrete irtihal eden hademei hayrata Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.
Bu anlamlı haftada açılan bu camiinde hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Alaçam İlçe Müftüsü Orhan Bal katkılarından dolayı hayırsever iş insanı Almanya’da yaşayan Ali Ertaş’a bir plaket takdiminde bulundu.
Yapılan dualardan sonra ise Alaçam İlçe Müftüsü Orhan Bal, caminin yapımında maddi ve manevi destekleri bulunan GÖKCAMDER Başkan yardımcısı, Kılıç Elektrik Salih Kılıç, Bafra Mermer Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bulut, ARSLAN TEKSTİL ve MODASEN AVM Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan, Gökçeağaç Oymağı Mahallesi Muhtarı Ali Altaş hayırlı olsun dilekleri ile açılış kurdelesini kestiler.
Öğle namazının kılınmasının ardından ikramlar yapıldı.

Gökçeağaç Oymağı Hıdır Cami Açılışı Gerçekleşti

Gökçeağaç Oymağı Hıdır Cami Açılışı Gerçekleşti

Alaçam'da Gökçeağaç Oymağı Hıdır Cami Açılışı Gerçekleşti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.