Aile içi şiddete yönelik tiyatro gösterimi

Aile içi şiddete yönelik tiyatro gösterimi

Bafra'da kadına şiddeti anlatan tiyatro sergilendi.

A+A-

 

Kadına Şiddet Konusunda toplumumuza farkındalığı arttırmak üzere başlatılan çalışma kapsamında Bafra’ da 12 Haziran Salı günü , saat 15:00 da Bafra Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda Samsun İl Özel İdaresince organize edilen tiyatro gösterimi sunuldu.

 

Samsun İli ve İlçelerinde kadınların maruz kaldıkları / kalabilecekleri şiddet olayları konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması için sanatsal etkinlik ve bilgilendirme yolu seçilmiştir. Bu kapsamda Samsun İl Özel İdaresi tarafından , İlçelerimizi kapsayacak 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri konulu ücretsiz oyun ile oyun öncesinde ilgili kurum temsilcilerinin katkıları ile hazırlanan ortak bir sunum yapıldı.

 

Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNEPA) ‘ nın işbirliğinde ve İsveç Büyükelçiliğinin mali katkılarıyla yürütülen çalışmalar yanında Samsun İl Özel İdaresince tüm ilçeleri kapsayacak şekilde tiyatro gösterimi , kamu kurumlarının bilgilendirilmeleri ve görsel materyaller kullanılarak farkındalık artışı sağlanması hedeflenmektedir.

 

Bafra’ da Kadına Şiddete Son konu başlıklı, 3. sayfadan kadın hikayeleri konulu tiyatro oyunu Ferda KAYNAR ‘ ın sergilediği muhteşem oyunculuğu ile izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.