ADMİN YAZIYOR:ŞEHİDİMİN ŞEHRİNDEN MANZARALAR

ADMİN YAZIYOR:ŞEHİDİMİN ŞEHRİNDEN MANZARALAR

Bilindiği üzere 8 Mayıs Pazar günü Bafra`da iki farklı etkinlik yapıldı. Öncelikle bunları hatırlayalım.

A+A-

 Bu yıl ikincisi düzenlenen Deltaya Manda Salınım Festivali Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi yanında gerçekleştirildi. Program içeriğinde birde eğlence kısmı vardı. Şarkıcı Gizem Kara`nın katılacağı festivalin müzikli olan kısmı 4 Mayıs`ta şehit olup, 5 Mayıs`ta Bafra`da cenazesi düzenlenen Şehit Bekir Anıl Erdal`ın yasından dolayı iptal edildi. Programda müzik yerine, şehidimiz ve şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okutuldu. Ödül törenleri ve konuşmalar yapılarak, konuşan herkes şehitlerimizi andı. Program sonunda yemek ikramı yapılarak, tekrar dualar okundu.

Aynı gün yani 8 Mayıs Pazar günü Bafra Sürmeli Köyü`nde 4. Ekolojik Yerel Tohum ve Yaşam Şenliği yapıldı. Şenliğin amacı organik tohumların takas edilmesiydi. Programda yöresel halk oyunları oynandı.

Yanlış okumadınız Sürmeli Köyü`nde yapılan şenlikte halk oyunları oynandı. Eğlence düzenlendi. Bafra sadece 3 gün önce şehidini toprağa verdi. Şehit cenazesine akın etti. Daha yedisi dolmadan halay çekmeye başlandı. Bir tarafta şehidi için programını iptal ettiren insanlar, bir tarafta davul zurna çaldıran insanlar aynı toprakların, aynı bölgenin, aynı şehrin insanları.

 Şenlik amacına ulaştı mı, bilinmez. Festivallerden önce Bafra için eleştiride bulunanlar, şehidini çabuk unutup oynamaya başlamış. Tabi ki koltuk sağlam olunca, toprağın altına gidenin önemi olmuyor. Bafra olarak yas ilan etmemiz gerekirken, programlarımızı iptal etmemiz yahut programlarımızda şehidimiz için Kuran okutmak gerekirken oynamayı tercih edenlerin Bafra`yı ve memleketi ne kadar düşündüğü de ortada.

Boşuna dememişler, "Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar". Hakkını helal et şehidim, etmesen de haklısın. Siz dağlarda vatan için, birileri koltuklarında daha rahat otursun diye şehit düşerken, biz burada senin yasını tutmayı bile beceremedik.

Saygılarımla.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.