Acıbadem Ankara Hastanesi’nde Meme Sağlığı Etkinliği Düzenlendi

Acıbadem Ankara Hastanesi’nde Meme Sağlığı Etkinliği Düzenlendi

Acıbadem Ankara Hastanesi’nde Meme Sağlığı Etkinliği Düzenlendi

A+A-

Acıbadem Ankara Hastanesi 1-31 Ekim “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında çalışanlarını bir araya getirdi.
Söyleşiye misafir konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tuğbay Tuğ; kadınlarda en sık rastlanan kanser türünün meme kanseri olduğunu, görülme sıklığının da her geçen gün arttığını belirterek, meme kanserinde erken tanının tedavide başarı şansını arttırdığını vurguladı.
Her ay düzenli yapılan kendi kendine meme muayenesi, yılda bir kez kişinin yaşına uygun şekilde yapılan görüntüleme yöntemleri ve doktor muayenesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Tuğbay Tuğ, kişinin ailesel öyküsü, yanlış beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımı, erken adet görme ve geç menopoz yaşı, geç çocuk sahibi olma ve emzirmeme, bilinçsiz kullanılan hormonal ilaçların risk faktörlerinin başında geldiğini belirtti.
Meme görüntüsünde değişiklik, portakal kabuğu görüntüsü, şişlik, ele gelen kitle, meme başından gelen akıntı ve meme başının içeri doğru çökmesi, kabuklanma ve yaraların meme kanseri belirtisi olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Tuğbay Tuğ, belirtilerin gözlenmesi durumunda hekime başvurmakta geç kalınmaması gerektiğini söyledi.
Öte yandan etkinlikte Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Doğum ve Doğumhane Sorumlu Hemşiresi Ebru Toprakçı tarafından 20 yaşından sonra her ay yapılması gereken ’Kendi Kendine Meme Muayenesi’ ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.