64.Kunduz Güreşleri Nefes Kesti

64.Kunduz Güreşleri Nefes Kesti

Kunduz Yaylasında geçekleştirilen yağlı güreşlere, 64'ü başpehlivan olmak üzere binin üzerinde güreşçi katıldı. Düzenlenen güreşlerin final müsabakasında Nedim Gürel'i yenen Tanju Gemici Kunduz Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

A+A-

 

Güreşleri izlemek için er meydanına gelen Samsun Valisi Osman Kaymak halkı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Kırkpınar'a aday olduğunu söyledi. Kaymak; "Bu güreşler, bu organizasyonlar bizleri bir arada tutuyor. Güzel kültürümüzü, dinimizin güzelliklerini yaşıyoruz. O yönüyle lütfen destek olalım. Ülkemizin birliği ve dirliği için dua edelim. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.


Seyir alanındaki tribünleri gelecek yıl daha da büyüteceklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmada; "Kunduz güreşlerine katılım her geçen yıl daha da artıyor. Burada insanlarımız artık tribünlere sığmaz durumda. Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bu tribünleri yapan Milletvekilimiz Yusuf Ziya Yılmaz ile az önce istişaresini de yaptık. Eğer mümkün ise bu tribünleri gelecek yıl Kunduz Güreşlerine kadar daha da büyüteceğiz." dedi.


Konuşmaların sonrasında protokol üyeleri ve güreş severler başpehlivanlık güreşlerini izledi. Güreşler sırasında ağalık ihalesi düzenlendi. 8 güreş ağası adayının katıldığı güreş ağalığı ise 200 bin liradan açıldı. Açık artırma ile yapılan ağalık ihalesi 2019 yılı güreş ağalığını yapan iş adamı Halil İbrahim Çiçek'in 355 bin lira teklif vermesiyle sona erdi.


Gün boyu sembol, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan,deste küçük, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde düzenlenen güreşler ilgiyle izlendi. Kıyasıya mücadelenin yer aldığı güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri verilirken, başpehlivanlığı kazanan Tanju Gemici'nin altın kemerini ise Samsun Valisi Osman Kaymak taktı. Başpehlivanlıkta Nedim Gürel ikinci, Cengizhan Şimşek ve Orhan Okulu üçüncü oldu.


Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Osman Kaymak ,Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi izledi.

vezirkopru-kunduz-guresleri-4.jpgvezirkopru-kunduz-guresleri-9.jpgvezirkopru-kunduz-guresleri.jpgvezirkopru-kunduz-guresleri1.jpgvezirkopru-kunduz-guresleri7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.