57.PİYADE ALAY SANCAĞI LADİK’TE SERGİLENDİ

57.PİYADE ALAY SANCAĞI LADİK’TE SERGİLENDİ

Çanakkale Savaşında destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayının sancağı, bu yıl Çanakkale Zaferinin 103. sene-i devriyesini kutlayacağımız 18 Mart öncesi Ladik'te sergilendi.

A+A-

Ladik Cumhuriyet Meydanı’ndaki belediye hizmet binası önünde sergilenen 57.Piyade Alay sancağının sergisine; Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ak Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Kemal Kaplan Huzurevi Müdür V. Hasan Kalın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fahri Kaygusuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dönmez, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide öğrencilere Çanakkale Zaferi ve 57.Piyade Alayı ile ilgili broşürler dağıtan Belediye Başkanı Selim Özbalcı, basına yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklarla adını dünya tarihine yazdıran 57. Piyade Alayı’nın canları pahasına koruduğu sancağa ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını bildirdi. Özbalcı,“Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı içindeki, tarihin en kanlı bölümü olarak bilinir . Türk’ün sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en parlak sayfası ve inancın, azmin hiçbir engel tanımadığının canlı şahididir, Çanakkale. Bu zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın da kıvılcımını yakan bir toplum bilinci oluşturması açısından tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Vatanın kurtuluşunda kahramanca mücadele ederek kara harekatının daha ilk günü düşmanı Conkbayırı’nda yenerek araziden söküp atan 57’nci Piyade Alayı’da Çanakkale Zaferi’nin en önemli mimarlarındandır. 57. Piyade, en çok şehit veren ve dünyada en çok madalya alan alay olarak tarihe geçmiştir. Böylesi bir ecdadın kutsal sancağını ilçemizde sergilenmesinden büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. "dedi.

Sancak, 9 Mart Cuma günü Ladik Belediyesi hizmet binası önünde sergilenecek.

57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(2).jpg57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(4).jpg57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(6).jpg57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(10).jpg57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(11).jpg57.piyade-alay-sancagi-09.03.2018-(12).jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.