5-20 YAŞ DAHA GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN

5-20 YAŞ DAHA GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

A+A-

Doç.Dr. Hayati Akbaş, “Beklentiler gerçekçi olursa ve uygun yöntemler kullanılarak operasyon yapılırsa yaklaşık 5-20 yaş daha genç görünmek mümkün” dedi.

Yaşlanmanın herkes için değişmeyen bir gerçek olduğunun altını çizen FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Yaşlanma belirtilerinin en bariz olduğu ve kişileri en fazla rahatsız eden bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesi iletişimizi sağladığımız, duygularımızı ifade ettiğimiz, hiçbir şekilde de saklayamadığımız bedenimiz ve kişiliğimizin en önemli parçasıdır. Yaşlanma ile birlikte zamanla yüz bölgesi dokuları gevşer ve sarkar, cilt eski sertlik ve parlaklığını kaybeder. Alın bölgesi kırışıklıkları artar, kaşlar aşağı doğru düşer, gözkapakları aşağı sarkar, gözaltlarında yağ dokuları çıkıntı şeklinde fıtıklaşır yani göz torbaları oluşur. Burun ve yanak arasında derin çizgilenme meydana gelir. Dudaklarda sarkma ve kırışıklıklara bağlı yaşlı ağzı görüntüsü ortaya çıkar. Burun ucunda aşağı doğru sarkmalar çenede gevşemeler, sarkmalar oluşur. Boyun ve yüz bölgesi arasındaki doku hatları silinir ve açılar değişir” diye konuştu. 
Yaşlanma belirtileri ve şiddetinin herkes de farklı olabileceğinin altını çizen Akbaş, “Yaşlanmaya bağlı olarak yüz bölgesinde ortaya çıkan bu değişikliklerden bazı kadınlar ya da erkekler psikolojik olarak çok rahatsız olurlar. Bu değişiklikler onların sosyal hayatlarını, iş başarılarını olumsuz etkiler. Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki ve deri altı yağ ve bağ dokusundaki sarkıklık ortadan kaldırılır. Yüze daha canlı ve genç bir görünüm kazandırılır. Yüz gençleştirme ameliyatının bir diğer adı facelift’dir. Eğer beklentiler gerçekçi olursa ve uygun yöntemler kullanılarak operasyon yapılırsa yaklaşık 5 - 20 yaş daha genç görünmek mümkün olabilmektedir. Operasyon yaklaşık 2 - 4 saat sürer. Operasyon sonrası hasta evine dönebilir ya da en fazla 1 gece hastanede kalması yeterlidir. Kişilerin normal hayata ve işlerine dönüşü genelde 1 hafta sürer. Özellikle yüz bölgesinde kişilerin daha genç kendileri ile daha barışık ve fiziki anlamda daha mutlu olmalarının bugün için en etkili yolu yüz gençleştirme ameliyatıdır. Yüz gençleştirme ameliyatı doğru endikasyonlarda ve deneyimli ellerde yapıldığı takdirde gerçekten inanılmaz derecede kişinin görünümünü değiştirmekte ve kişiyi daha genç ve mutlu yapmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.