30 AĞUSTOS ZAFERİ DİRENİŞ VE BAŞARININ ADIDIR!

30 AĞUSTOS ZAFERİ DİRENİŞ VE BAŞARININ ADIDIR!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 1071 ‘de Anadolu topraklarına ayak basan ve bu toprakları kendilerine yurt edinen atalarımız;

A+A-

bu topraklar üzerinde devletler kurmuştur. Birinci dünya savaşı sürecinde emperyalizmin paylaşım planları ile ülkemiz Sevr anlaşması ile farklı devletler tarafından işgal edilmişti.

DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN DÜZENLİ ORDU YARATANLAR, KURTULUŞUN MİMARIDIR!

Zeybek; 19 Mayıs 1919’da Ülkemizin birçok bölgesinde işgal kuvvetlerine karşı yerel direniş hareketleri başlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk; direniş hareketlerini bir araya toplayarak düzenli ordu yaratmayı başarmıştır. Kurtuluş savaşında ilk olarak Sakarya savaşında Yunan orduları geri çekilmek zorunda bırakılır ve burada kazanılan başarı ile ülkemizi işgal eden düşman kuvvetlerinin ülkeden tamamen çıkarılmasında 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de biten Büyük Taarruz sonucunda Yunan Kuvvetleri dağılır, bir kısmı esir alınır, kalan kuvvetleri ise İzmir’e çekilir.

Zeybek; Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Ordumuz 9 Eylül 1922’ de İzmir’in kurtarılmasıyla birlikte ülkemizi işgalci kuvvetlerden temizler. 1071 Malazgirt Meydan savaşı sonucunda bu topraklara gelen ve buraları yurt edinen ataların torunları; 30 Ağustos 1922 Dumlupınar’da yaşanan Büyük Taarruzla bu toprakların gerçek sahipleri olduklarını göstermişlerdir. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan zafer bu ülkenin tapusuna basılan önemli bir mühürdür. Emperyalistlerin bütün emellerinin boşa çıkartıldığı, yokluk içerisinde kazanılan Zaferin 97’inci yılında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.