28 İlin Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

AK Parti 28 şehrin belediye başkan adayını yarın Haliç Kongre Merkezinde kamuoyuyla paylaşacak. Aralarında İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa gibi büyükşehirlerin de olduğu kentlerin adayları toplantıya davet edildi.

A+A-

HALİÇ KONGRE MERKEZİ
AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanlıklarıyla ilgili aday belirleme çalışmasında sona geldi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı toplantıyla ilk etapta 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kalan diğer il belediye başkan adaylarıyla birlikte 15 Ocak’ta Ankara’da açıklanacak

28 İSMİ TEBLİĞ EDİLDİ
İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun ve Ordu Büyükşehir belediyeleri ile Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Bayburt’un adayları yarın ilan edilecek. Aday gösterilecek isimlere adaylıkları tebliğ edildiği de öğrenildi.

Yarın saat 14.00’te başlaması planlanan programda Erdoğan konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra büyükşehirler başta olmak üzere alfabetik sırayla illerin belediye başkan adayları tek tek açıklanacak.

KULİSLERDE AÇIKLANACAK BAŞKAN ADAYLARI İSİMLERİ;
İSTANBUL - Murat Kurum
MUĞLA – Aydın Ayaydın
AYDIN - Mustafa Savaş
BALIKESİR – Yücel Yılmaz (Mevcut belediye başkanı)
KONYA - Uğur İbrahim Altay (Mevcut belediye başkanı)
KOCAELİ - Tahir Büyükakın (Mevcut belediye başkanı)
ŞIRNAK – Mehmet Yarka (Mevcut belediye başkanı)
GİRESUN; Aytekin Şenlikoğlu (mevcut belediye başkanı)

SAMSUN;HALİT DOĞAN (Çarşamba Belediye Başkanı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum