26. Yayla Güreşi Öncesi Görkemli Mehter Yürüyüşü.

26. Yayla Güreşi Öncesi Görkemli Mehter Yürüyüşü.

Samsun’un Bafra İlçesinin Bengü mahallesinde 4 Ağustosta düzenlenecek olan Bengü 26. Yayla Güreş şenlikleri için mehter eşliğinde yürüyüş yapıldı.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinin Bengü mahallesinde  4 Ağustosta düzenlenecek olan Bengü 26. Yayla Güreş şenlikleri için mehter eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Cumhuriyet Meydanından başlayıp mehter eşliğinde Bengülüler kahvesine sona erdi. Yürüyüşe Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel , Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz,CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin,MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna Katıldı. Bengülüler dernek Başkanı Erdem Bakır:

’’Konuşmasında’’ Saygıdeğer misafirlerimiz Bafra Bengü ve civar köyleri kültür ve yardımlaşma derneğinin temel atma törenine hoş geldiniz. 1992 yılında kurulan derneğimizin amacı 1987 yılında Altınkaya barajının istimlakin dan dolayı çeşitli şehirlere göç etmek zorunda kalan köylülerimizin bir araya gelmeleri için ve yardımlaşmaları için kurulmuştur. Derneğimizin önünde iki defa iftar programı büyük bir çocku ve katılımla birlik beraberlik içinde düzenledik. Allah nasip ederse iftar programını geleneksel hale getireceğiz. Yönetime gelirken söz verdiğimiz gibi yıllar evvel büyüklerimizin imkânsızlıklarla derneğimize kazandırmış olduğu arsaya adını Bengü Kültür merkezi koyacağız dernek binamızın temelini sevinçle ve coşkuyla atıyoruz. ‘’dedi’’

Konuşmalarının Ardından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel Ve Bengülüler dernek Başkanı Erdem Bakır kültür ve yardımlaşma derneğinin temelini attılar.

gures-1-003.jpggures-3-001.jpggures-2-003.jpggures-4-001.jpggures-5-002.jpggures-6-002.jpggures-7-001.jpggures-8.jpggures-9.jpggures-10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.