26 Ekim Hasta Hakları Günü

26 Ekim Hasta Hakları Günü

26 Ekim Hasta Hakları Günü

A+A-

Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Özcan Erdemli, 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Erdemli, Hasta Haklarının İnsan Hakları Beyannamesi ile örtüşen bir süreç niteliğinde olduğunu söyledi.
Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdemli, 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle hasta uygulamaları hakkında bilgi verdi. Erdemli, Acıbadem Ankara Hastanesi olarak hasta ve yakınlarına hastaneden hizmet aldıkları süre içinde haklarının korunmasına özen gösterdiklerini ve hizmet anlayışlarının vazgeçilmez prensipler olduğunu belirterek, insanların sağlıklı olduğu sürece var olabileceğini, varlıklarının gereklerine uygun davranacağını vurguladı.
Türkiye’de 1998 tarihli bir yönetmelik ile özel bir boyut kazanan Hasta Haklarının amacının insan sağlığının yüksek düzeyde korunması ve sağlık hizmetlerinin yüksek kalitede verilmesini sağlamak olduğunu belirten Erdemli, tüm personele uluslararası anlaşmalar ve düzenlemelerle belirlenmiş olan hasta ve yakınlarının hakları ve sorumlulukları konularında uygun tutum ve davranış içinde bulunmaları, hasta ve yakınlarını, sahip oldukları hak ve sorumluluklar hakkında bilgilendirmeleri konusunda eğitim verildiğini belirterek hasta haklarının tanımını yaptı.
Prof. Dr. Erdemli, hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklar olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.