24 KASIM ÖĞRETMNELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

24 KASIM ÖĞRETMNELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Öğretmenlik mesleği, geçim sağlanan bir iş olmadan öte daha kutsal ve derin manalarla yüklüdür.

A+A-

Kendilerine emanet edilen yavrularımızı geleceğe ve hayata hazırlamak, önce kendine sonra da milletine hayırlı bir insan olarak yetiştirmek görevi, öğretmenlik mesleğinin aslında ne kadar zor olduğunun da açık bir kanıtıdır. Bu zor mesleği ifa etmeye çalışan öğretmenlerimize, hak ettikleri saygıyı göstermek bu milletin eskiden de sahip olduğu bir vefa borcuydu. Ancak son yıllarda da olduğu gibi öğretmenlerimizi kısır ekonomik çekişmelerin, siyasi hesapların malzemesi yapmak, milletimizin ilim öğreten hocalarına duyduğu hürmette ve sevgide cimrileşmesine sebep olmaktadır. Eğitimin bütün meselelerinde öğretmeni bir günah keçisi haline getirmek ve sonra da, siyasi beceriksizliklerin faturasını öğretmene çıkarmak öğretmenlerimize karşı yapılmış bir başka haksızlıktır.

 Bir ülkenin yükselip gelişmesinde eğitimin önemi hiç yadsınamaz bir gerçektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez” sözüyle öğretmenlerin millet açısından önemini açık bir şekilde vurgulamıştır. Atatürk, bir toplumu millet yapabilen unsurların başında öğretmenin varlığını işaret etmiştir. Onun öğretmene verdiği kıymetin arkasında, çağdaş uygarlığın en temel taşlarından biri olan eğitimin öğretmenler eliyle çok daha ciddi ve modern usullerle yapılabildiği gerçeğidir. Atatürk öğretmenine güvenmiş ve onun toplum nazarında itibarının yüksek olması için maddi ve manevi desteklerden de geri durmamıştır.

Bizler öğretmenlerimizi seviyor, onları baş tacımız olarak görüyoruz. Onların yaşam standartlarının yüksek olmasıyla bir ülkenin yaşam standartlarının aynı doğrultuda yüksek olacağı kanaatindeyiz. Hiçbir siyasi çıkar hesabı yapmadan geleceğimizin aydınlık nesillerini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi millet olarak biz de emanetlerimiz olarak görmeliyiz.

Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününde mutluluklarını en kalbi duygularla paylaşıyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.