20. YAYLA GÜREŞ ŞENLİKLERİ YAPILDI

20. YAYLA GÜREŞ ŞENLİKLERİ YAPILDI

20. Yayla Karaguçak Güreş Şenlikleri Bengü Köyünde Yapıldı.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 20. Yayla Karaguçak Güreş Şenliklerinde Amasyalı Fatih Kanbur başpehlivanlığı kazanırken, Vezirköprülü Bayram Doğan ikinci oldu.
Bengü Köyü Yaylasında 250 güreşçinin peşrev çektiği geleneksel 20. Yayla Şenliği Güreşleri'nde vatandaşlar, heyecan dolu saatler geçirdi.
Güreşleri MHP Samsun Millet Vekili Cemalettin Şimşek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, il genel meclis üyeleri, siyasi parti mensupları,Dernek Başkanları, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
32 adayın ağalık için yarıştığı ihaleyi 40 bin liraya mevcut ağa Selami Hekimoğlu aldı. Hekimoğu, ağalık koçunu ise, İlçe Jandarma bölük komutanlığına hediye etti.
Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz, “1992 yılında köylerinin yayla kısmı hariç Altınkaya Barajı yapılınca istimlak edildiğini, köy halkının Bursa, İstanbul, Çerkezköy, Vezirköprü, Hatay, Bolu-Kaynaşlı ve Bafra'ya göç ettiğini belirterek, "Birbirinden uzaklaşan köylülerimizi yılda bir günde olsa kültürel açıdan çalışma yapıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla etkinliğimiz devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.