1930 Bafrasporu Kimler Yönetiyor

1930 Bafrasporu Kimler Yönetiyor

Emre Şahinol Bafraspor yazı dizisi başlıyor.

A+A-

2016 yılında kulübün başına getirilen İsmet paşa Mahalle muhtarı Fatih Yıldız, geçen süre içerisinde başarısızlıklar bir yana herkesi Bafra'nın kulübü olan Bafraspora küstürmüştür. Yazıma geçmeden önce geçen süre içerisinde 1930 Bafraspor nerelerden geçti bakalım.

Yıl 2016 Dönemin Başkanı rahmetli Tuncay Özçamca kulübü Fatih Yıldız'a teslim ederken yeni bir oluşuma gidileceğini ve başkanın artık Fatih Yıldız olduğunu söylemişti. O dönem Fatih Yılız şampiyonluk parolası için yola çıkmış yönetiminde ise önemli isimlerle çalışmıştı o dönem yönetimde olan kişiler ise şunlardı, Başkan: Fatih Yıldız Asıl Üyeler: Halit Bakan, Oskay Ünlü, Ömer Kaplan, Ramazan Güngör, Bülent Aşçı, Ercan Dişli, Fethi Alış, Turgut Çubukçu Yedek Üyeler: Ahmet Bulutoğlu, Osman Engiz, Gökhan Özay, Hüseyin Çığır, Hilmi Ömer'di bu isimler ile yola çıkıldığında Bafra'da ki herkes bu Bafraspor eski yıllarına geri döner diyordu.

Tuncay Özçamca dönemindeki 1930 Bafraspor ligin son sıralarına gelmiş düşmesi kesin gözüyle bakılıyordu.  Dönemin Teknik Direktörü Mahmut Topal o dönem düşecek gözüyle bakılan takımı ligin 7. sırasına kadar getirmiş takımın düşmesini engellemişti. Herkes bu yönetime  iyi işler yapacak dese de ilk kopmalar Halit Bakan'dan geldi. Aniden sessiz sedasız istifa etmiş tek bir kelime söylememişti. iddialara göre ise de Halit Bakan yönetimin tutarsız davranışı ve Fatih Yıldız'ın kendi kafasına buyruk hareket etmesiydi. Halit Bakan'dan sonra ikinci deprem dönemin PTT Bafra Şube Müdürü Oskay Ünlü oldu oda çok bir açıklama yapmasa da bu yönetimin içinde olmayacağını söylemişti. Sonra da çorap söküğü gibi istifalar geldi.

Gidenlerin yerine yenileri gelse de 1930 Bafraspor'un geçmiş yıllarda ki borçları yeni yönetimin başına iş açtı, maddi imkansızlıklar baş göstermeye başladı, transfer yapılacak ama kulüpte para yok. Başkan Fatih Yıldız ve yeni yönetimi maddi kaynak aramaya başladı. Son çare ise, 1930 Bafraspor ve yönetimi "Bir ışık yak efsane geri dönüyor" kampanyası adı altındaydı.  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar'ın düğün salonlarından Gardenya da gece yapılmış hatırı sayılı para toplanmıştı. Hatta o dönem Ziraat Odası Başkanı'nın yardımı gündemi baya meşgul etmişti. Bu arada dipnot Göksel Başar düğün salonu için kulüpten 1 lira bile talep etmedi.

Kampanya bitti, futbolcular alındı lige yine şampiyonluk parolası ile çıkıldı. Mahmut hocanın istediği futbolcular alınmaya çalışıldı ve bir çoğu alındı. Ama eksik bir şeyler vardı. bu sefer de futbolcular alacaklarını alamıyor, verilen sözler yerine getirilmiyordu. Yine bazı futbolcular kulübü bırakıp gidiyordu. yine iddialara göre yönetimin sözünde durmayışı (maaşlarını alamaması) ve hatta bir futbolcunun bu kulübü Fatih Yıldız yönetmiyor eniştesine vermiş istediğini yapıyor deniyordu.

Fatih Yıldız ile 2 yıl geçmiş, yönetim sürekli değişiyor başarısızlıklar devam ediyor ama 3 kişi değişmiyordu  Başkan Fatih Yıldız, teknik Direktör Mahmut Topal, Yönetim Kurulu üyesi Murat Çelik.

Fatih Yıldız, Murat Çelik ve Mahmut Topalla 3. döneme gidiliyor, 2. dönem de istenilenler olmamış Bafralıların söylemiyle bu işi Mahmut Topal bilmiyor deniyordu.

Mahmut Topal şampiyon olmak için yönetimle konuşmuş istediği bütün futbolcuları Fatih Yıldız almıştı. Bu arada tabi Bafraspora yardım kampanyaları devam ediyor hatta Bafra'nın sevilen ismi takımın şampiyon olması için 40 bin lira verdiğini bile açıklamıştı. Buna rağmen şampiyonluk yine gelmedi. Neyse konumuza dönelim. şampiyon olmak için üst düzey futbolcular alındı BAL liginde oynayan hatta en çok ses getiren futbolcu ise Yunus Uzun olmuştu, takım kaptanlığı verilmiş, takımın agabeyi olmuştu. takımı toplamış takımda agabeyli kardeşli ilişkiler başlamıştı. Yine o futbolcunun iddiasına göre ise, ne bi kondisyon yükleme var, ne takımla ilgilenme var, sonra da başarı bekleniyor diyordu. Hatta biz takım halindeki kahvaltılar da bile çay kaşığı ile kahvaltı yapıyorduk zaten yönetimi görmek imkansızdı. Çünkü alacağımız var kimse bizimle ilgilenmiyordu. Herkes kaçıyordu.

Sıkıntılar devam ederken ligin başında Hayrettin ligin ikinci yarısına başlamadan da Yunus takımdan ayrılmıştı. o yıl yine paralar harcanmış şampiyon olacak gözüyle bakılan takım ilk 6 da bitirmişti. 1. yazı dizim burada bitiyor.

ikinci yazı dizimde ise, Fatih Yıldız ilk başta yola çıktıklarıyla neden küs, 1930 Bafraspora neden bu kadar kin beslendi, belediye neden desteklemiyor, Mahmut Hocadan neden vazgeçilmiyor, paralar nerelere gitti, Bafra'nın sevilen isimleri neden kulüpten elini ayağını çekti, 1930 Bafraspor kulüp binası neden ellerinden alındı  ve daha fazlası.

Yazımın ikinci kısmı bir sonra ki yazımda sevgiyle kalın.

Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum