19 MAYISTA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 MAYISTA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Mayıs ilçesinde, 19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

A+A-

19 Mayıs ilçesinde, 19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Program 15 Temmuz Millet meydanında 19 Mayıs Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Daha sonra muhtarlar 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nu makamında ziyaret etti.
Programda konuşma yapan 19 Mayıs Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beylik Mahallesi Muhtarı Salih Karakartal,”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın 2015 yılında bizzat önderlik ederek bizlere hediye ettiği 19 Ekim Muhtarlar Günümüze teşriflerinizden dolayı hepinize hoşgeldiniz diyor saygılar sunuyorum. Demokrasinin en ücra yerlerde bile tesisinin göstergesi olan muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, o dönemde yürürlükte olan Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11sayılı genelgesiyle. Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.
Bu günün "muhtarlar günü" olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza ve gazi meclisimize şükranlarımızı sunuyorum
19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan muhtarlık müessesesi 193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren ve Osmanlı Devletinden dan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlarımız, mesai mefhumu gözetmeksizin bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün dediği gibi muhtar; demokrasimizin temel taşıdır. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan, siyasallaşmamış tek çözüm merkezi olan muhtarlık müessesesinin, 193 yıldır merkezi ve yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Sevgili muhtar arkadaşlarım, Vefat eden muhtarlarımıza rahmet diliyor, başta sizlerin ve görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum ”ifadelerini kullandı.

1-20221019152030.jpg2-20221019152030.jpg3-930.jpg4-647.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.