19 Mayıs Belediyesi Acil Durum Toplanma Alanlarını Belirledi.

19 Mayıs Belediyesi Acil Durum Toplanma Alanlarını Belirledi.

19 Mayıs Belediyesi, olası afet ve acil durumlar için ilçe halkının toplanabileceği acil toplanma alanlarını belirledi.

A+A-

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerin ardından, 19 Mayıs Belediyesi de olası bir afette vatandaşların toplanma alanlarına daha rahat ulaşabilmesi adına önemli bir çalışma başlattı.

19 Mayıs ilçesinde AFAD ile koordineli bir şekilde, vatandaşların fiziksel tehlike ve risklerden uzak güvenli bir şekilde toplanabileceği alanları yeniden düzenledi. Vatandaşların afet öncesi bu alanları öğrenebilmesi amacıyla belirlenen toplanma alanları, tabelalar ile işaretlendi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu belirlenen toplanma alanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Amacımız barınma merkezlerinin hazır olana kadar geçecek süre içerisinde, paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamaktır.” dedi.

Halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanların oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Topaloğlu; “Her açık veya boş alan, toplanma alanı olmaya uygun olmadığından, bu gibi alanlar belirlenirken çeşitli kriterler de bir arada değerlendirilmektedir. Her bir kriterin önemi ağırlıklı olarak hesap ediliyor ve kriterleri karşılama durumuna göre o yerin toplanma alanı olup olamayacağı tespit ediliyor. Afet ve acil durum toplanma alanı; bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı gibi tespit kriterleri oluşturuyor. İlçede 48 alan toplanma alanı olarak belirlendi. Vatandaşlar e-devlet üzerinden bulundukları en yakın toplanma alanını görebilirler.” dedi.

afad-2-min.jpgafad-3-min.jpgafad-4-min.jpgafad-5-min.jpg

afad-6-min.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.