150 Yıllık Tarihi Değirmen Onarılacak

150 Yıllık Tarihi Değirmen Onarılacak

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaklaşık 150 yıllık olan ve geçtiğimiz aylarda bir bölümü çöken tarihi su değirmen aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılacağını belirtti. İkiz hazırlanan projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına teslim

A+A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış olduğu açıklamada Samsun Ankara Karayolu Ereli Kavşağında bulunan tarih Göbeçioğlu su değirmeninin aslına uygun olarak restore edilerek, yanına restoran ve dinlenme tesisleri kurularak ilçe turizmine hizmet edecek bir hale getirileceğini belirterek; “2014 yılında Büyükşehir Yasası ile mülkiyeti belediyemize geçen ve geçtiğimiz aylarda bir bölümü çöken Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 31 Mayıs 2012 tarih ve 406 Sayılı kararı ile taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenen Göbeçioğlu su değirmeninin aslına uygun olarak restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarımıza başladık.” Dedi.

İkiz kültürel varlıkların yaşatılarak geleceğe aktarılmasının önemine değinerek; “Toplumların varlıklarını sürdürmesi tarihi ve kültürel miraslarının korunmasıyla mümkündür. İlçemizin sahip olduğu tarihsel geçmişin simgelerini yaşatmak ve geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Değirmenin aslına uygun olarak yeniden hayat bulması yönünde, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, bu tarihi değerimiz yeniden hayat bulacak.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz hedeflerinin değirmeni çalışır hale getirerek ziyaretçilerimize güzel ve otantik bir ortamda hizmet verebilecek bir tesis kazandırmak olduğuna değindi.

İkiz hazırlanan projenin yaklaşık 1 milyon 600 bin lira maliyetine olduğunu belirterek; “Hazırladığımız projemize finans sağlamak amacı ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Yatırım Ofisinde Genel Sekreter Mevlüt Özen’e teslim ettik.” Dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.