15 Temmuz’da Vatandaşlardan Kan Bağışı Duyarlılığı

15 Temmuz’da Vatandaşlardan Kan Bağışı Duyarlılığı

Yurt genelinde büyük bir katılımın olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde meydanlarda kan bağış noktaları oluşturan Kızılay’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Ülke kan ihtiyacının tamamına yakınını güvenli ve düzenli bağışçılarından karşılayan Kızılay’a, vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de kan bağışında bulunmayı ihmal etmedi. 

15-temmuzda-vatandaslardan-kan-bagisi-duyarliligi.JPG
 
BAĞIŞLANAN KANLAR ŞİFA OLACAK
 
Anma etkinliklerinin gerçekleştirildiği tüm meydanlarda kan bağışı kabul eden Kızılay, anma etkinlikleri boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. Kızılay, bağış olarak aldığı kanlarla Türkiye’nin dört bir tarafındaki hastalara şifa dağıtacak.

15-temmuzda-vatandaslardan-kan-bagisi-duyarliligi-001.JPG
 
Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türk Kızılay Bafra Şube Başkanı Ecz. Halim Tutku Demircan,  "Vatandaşlarımız kan bağışı konusunda daha bilinçli hale geldi. Türkiye’nin kan bankası olan ve hastalara şifa olma yolunda öncülük yapan Türk Kızılay’ı 15 Temmuz günü meydanlarda yine görev alarak, üstüne düşeni yapmıştır. Ben burada görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

15-temmuzda-vatandaslardan-kan-bagisi-duyarliligi-002.JPG

Türk Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Sosyolog Erhan Korkmaz ise, "Bafra kan bağışı sıralamasında Samsun’un ilçeleri arasında 2’inci sırada ve gittikçe kan alma grafiğimizi biraz daha üst sıralara taşıyoruz. Amacımız Bafra’yı bölgede 1’inci sıraya getirmektir. Ben burada sizlerin aracılığı ile Bafralı hemşerilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum