100’üncü yılda Bafra’da spor etkinliği

100’üncü yılda Bafra’da spor etkinliği

Mili Mücadelenin 100’üncü yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü iş birliği ile Bafra Atatürk Bulvarında spor şenliği düzenlendi.

A+A-

Spor şenliğinde konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur şunları söyledi, Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun bu mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un, 100’üncü yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da coşkuyla kutlanmakta. 

19 Mayıs’ı takiben Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile Erzurum, Sivas ve de çeşitli illere giderek. Kongre ve Delegeler ile Kurtuluş Savaşının zemini hazırlayan birçok toplantı, siyasi zemin akademik güç oluşturma amacı ile gittiği şehirlerin başında Samsun gelmekte. Bizlerinde Samsun’da yaşaması bütün şehirlerde olduğu gibi bu etkinliğin Samsun’da kutlanması 100 yıl önceye doğru bir yolculuk yapılması hem bir görev, hem de bir mutluluktur” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, Mili Mücadelenin Samsun’umuzdan başlaması bizleri hem onure ediyor hem de ne kadar güzel bir şehirde yaşadığımızı bizlere hatırlatıyor. Milli Mücadele bu milletin kurtuluşuna vesile olmuş, milli ruhun burada bir bütün olmuş olması, ülkemizi işgal eden yabancı güçlerden temizlenmesinin de bir nişanesi olmuştur. Bu nedenle Mili Mücadelede yer almış, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Program daha sonra halk oyunları gösterisi ve kurulan spor parkurlarında oyunlar onanmasıyla son buldu.
Programa, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökalp, Bafra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş ve daire amirleri katıldı.

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-1.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-2.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-3.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-4.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-5.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-6.jpgbafra55net

100’uncu-yilda-bafra’da-spor-etkinligi-7.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.