10 ÇALIŞAN GAZETECİLERİ GÜNÜ KUTLAMALARI

10 ÇALIŞAN GAZETECİLERİ GÜNÜ KUTLAMALARI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle yayınlanan kutlama mesajları.

A+A-

orhan-kircali-10-ocak-calisan-gazteciler-gunu.jpg

MİLLETVEKİLİ KIRCALI: BASIN MİLLETİMİZİN MÜŞTEREK SESİDİR

Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Milletvekili Kırcalı yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvencelerin sağlandığı 212 sayılı kanun" düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlandığı gün olan 10 Ocak ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu önemli bir gündür. Ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk basınımızın önemini ifade ederek “ Basın Milletin müşterek sesidir” demiştir. Bu söz söyleyebileceğimiz her şeyi kapsamaktadır. Basın tüm dünyada çok önemli görevler yapmaktadır. Basınımız her alanda Fedakârca ve zor şartlarda kamu görevi yapmakta ve halkımızı bilgilendirmektedir. Demokrasimizin ve barışın savunucusudur. Ülkemizde ve dünyada sevgi ikliminin oluşması ve yaygınlaşması için çaba göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basınımızın 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü en içten duygularımla tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hayatlarını kaybeden ve görevlerini yaparken şehit olan tüm basın mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.


baskan.jpg

                                                BAŞKAN ŞAHİN: BASIN DEMOKRASİDİR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin”4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" adlı düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlandığı gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının demokrasilerde çok büyük önemi vardır. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ’Basın milletin müşterek sesidir.’ Basın bir şehrin markasıdır. Hepimiz için çok önemlidir. Fedakârca ve zor şartlarda görev yapan gazetecilerimizin içinde bulunduğu tüm problemlerinin çözülmesini canı gönülden diliyorum. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminde de bir kez daha gördüğümüz gibi basınımız Demokrasinin kalesidir. Basınımızın yaptığı görevi her zaman takdir ettim. Basınımızın seviyeli eleştirilerinden yaptıkları haberlerden ve makalelerden her zaman faydalanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemizde ve ilçemizde hayatını kaybeden ve görev başında şehit olan tüm gazetecilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

interyadan-gecmis-ol-177079f95a682fc906b9.jpg

İNTERYA: 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETEİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kısa adı İNTERYA olan İnternet Yayıncılığı ve Gazeteciler Derneği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İNTERYA Yönetim Kurulu adına Başkan Adnan Hazır yayınlanan mesajda şu görüşlere yer verdi:

10 Ocak çalışan gazeteciler günü aynı zamanda demokrasi, sevgi, barış, fedakârlık, mücadele ve özgürlük günüdür. Çünkü gazeteciler tüm bunlarında yılmaz savunucularıdır. Büyük önderimiz Atatürk basınımızın eşsiz önemi için” Milletin müşterek sesidir” diyerek yıllar önce basınımızın önemini vurgulamıştır. Basınımız her zaman ve her yerde, zor şartlarda bir kamu görevi yapmaktadır. Bu görevini yaparken bazı haksızlıklara, haksız eleştirilere maruz kalmakta hatta hayatlarını kaybetmektedir. Dünya, ülkemiz ve tüm insanlık için her dakika çalışan gazetecilerimizin sosyal haklar ve güvenceleri bakımından çözülmesi gereken problemlerde bulunmaktadır. Bunlar her platforma dile getirilmekte ve çözüm beklemekteyiz. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm basın mensuplarımızın ve üyelerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor ve başarılar diliyoruz. Son zamanlarda hayatlarını kaybeden ve büyük üzüntü yaşadığımız Namık Azgın ve Selahattin Gürgür arkadaşlarımız ile hayatlarını kaybetmiş tüm basın mensuplarımızı ve görevlerini yapmaya çalışırken şehit olan basın mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

İNTERYA

Yönetim Kurulu

Adnan Hazır

Nihat Kale

Vural Yeşilyurt

İbrahim Ünlü

Çağatay Durmuş

Adem Dilek

Tahsin Kurumahmutoğlu

Haydar Yıldırım

baskan-tasci’dan-gazetecilere-tesekkur.jpg

Başkan Taşçı’dan gazetecilere teşekkür…
‘Birlikte üretiyor, birlikte çalışıyoruz…’
 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çalışmalarımızın ve projelerimizin halka duyurulması noktasında destek veren, eleştiri, öneri ve tavsiyeleriyle projelerimizi güçlendiren gazetecilere teşekkür ediyorum” dedi.
 
----------------------------------------------------------
 
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden gazetecilerin, bu özel günlerini kutladı. Başkan Taşçı, “Çalışmalarımızda en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir" ifadelerini kullandı.
 
Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, bütün zorluklarına rağmen, halkın haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde temsil etmek için mücadele eden gazetecilerin, önemli kamusal bir hizmet verdiğini söyleyen Başkan Taşçı, “Gazetecilik, sorumluluğu ve zorlukları büyük bir meslek. Bazen yağmur, kar, çamur içerisinde mesleklerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, bazen de en tehlikeli coğrafyalarda, mermilerin arasında görev yapmaktadır. Bütün bu zorluklara katlanıyor olmalarının tek nedeni de, mesleklerine duydukları büyük aşktır. Sorumluluğun bilincinde, ülkesinin menfaatlerini, şehrinin önceliklerini kendisine görev edinen tüm gazetecilere, büyük saygı duyuyorum” dedi.
 
Atakum Belediyesi olarak, hayata geçirdikleri projelerin ve gerçekleştirdikleri kapsamlı çalışmaların halka duyurulması noktasında, kentin gazetecileri ve medya kuruluşlarıyla dirsek temasında olduklarını kaydeden Başkan Taşçı, “İlçemizi daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir. Bu vesileyle, çalışmalarımızın ve projelerimizin halka duyurulması noktasında destek veren, eleştiri, öneri ve tavsiyeleriyle projelerimizi güçlendiren gazetecilere teşekkür ediyorum. Başta kentimizin gazetecileri olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.
fuat-koktas-basin.jpg
Milletvekili Köktaş'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
 
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Milletvekili Köktaş, mesajında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde bu onurlu mesleği icra eden tüm basın mensuplarının gününü kutlandığını belirterek, "Gazetecilik mesleği, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkıları bulunmaktadır. Bu anlamda bugün sadece bu mesleği yapanlar açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip edenler içinde anlamlıdır. 
Toplumun ortak sesi, kamuoyunun vicdanını temsil eden basın çalışanlarımız, İlkeli, doğru ve tarafsız yayınlarıyla toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi yapmaktadır. 
Bu anlamda gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gece gündüz, kar kış, yağmur çamur gözetmeden ortaya koydukları çaba takdire şayandır.
Bu düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın bir milletin müşterek sesidir" ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir özveriyle devam ettiren, mesleğine gönül vermiş, bu yolda emek veren tüm basın mensuplarının, sosyal haklarını güvence altına alan yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümünde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum."
omer-suslu--basin-calisanlari.jpg

ÖMER SÜSLÜ: ‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN ARACIDIR’

 

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Süslü, "Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır" dedi

 

‘ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMEKTEDİR’

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle mesaj yayınlayarak basın mensuplarının gününü kutladı. Başkan Süslü mesajında şöyle dedi; “Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

 

‘MİLLETİMİZİN VİCDANINA SES OLMAKTADIRLAR’

Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.  Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."

goksel’den-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji.jpg
Göksel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
 
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
..........................
 
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Doğru, ilkeli ve tarafsız yayın yapmak adına çalışan basın mensupları, bilgi akışı sağlamak adına önemli bir görev üstlenmektedir. Basın çalışanlarımız, hangi görüş ve düşünceye sahip olursa olsun tarafsız yayın anlayışı ilkesini kaybetmeden görevlerini yerine getirmektedir. Ulusal, uluslararası ve özellikle yerel basında, etik kural çerçevesinde sorumluluklarını güç şartlarda dahi yerine getirme çabasında olan basın çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Yerel ve ulusal anlamda görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum."taner-tekin-basin.jpg

 

Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin basın toplantısında yaptığı açıklamalardan sonra malum kesimler yine harekete geçmiş, açıklamaları çarpıtmak gölge de bırakmak ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin izlediği politikaları eleştirmeye hatta daha da ileri giderek hakarete başlamışlardır. Bizler bu duruma şaşırmamakla birlikte amaçlarının ve dertlerinin ne olduğunu da çok iyi bilmekteyiz.

Yüce Yaratıcı Allah-ü Teâlâ insanı yaratmış, dinlemek için kulak, anlamak için beyin bahşetmiştir. Ancak görüyoruz ki bu iki uzvunu kullanmayanlar var.

Sayın Genel Başkanımız yaklaşık bir buçuk saat süren basın toplantısında birçok konuya açıklık getirmiş MHP‘nin politikalarını ve gerekçelerini anlatmıştır. Bu politikaların oturduğu temel felsefe MHP‘nin varlık sebebi ve tarihi misyonu gereği ‘Devletimizin bekası ve Milletimizin Birliği Huzuru ve Refahı’ için ‘Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve Ben’ anlayışıyla ortaya konan tavırdır.

Bu durumdan son derece rahatsız olan içerde ve dışarıda ki karanlık ve Türkiye Düşmanı odakların gönüllü maşalığına soyunan ülkemizde ki bazı siyasi partiler adeta kudurmuş ağızlarından salyalar akarcasına Liderimize ve Partimize saldırmışlardır. Bunların yapması gereken kendi politikalarını halkımıza anlatıp destek istemek olması gerekirken bizlere saldırmalarının sebebini de daha iyi anlamış oluyoruz. Bunların amacının küresel sermaye patronlarının ve okyanus ötesinden talimat aldıkları efendilerinin senaryolarında rol kapma yarışı olduğu bu tavırlarıyla milletimiz nezdinde de netleşmektedir.

Peki bu aktörleri ve küresel efendileri bu kadar rahatsız eden nedir diye soracak olursak bu sorunun cevabı en özet haliyle şudur: MHP‘nin 15 Temmuz’da inisiyatif alarak ülkemizin uçuruma gitmesini önlemesi, ardından Yeni Kapıda can bulan Milli Birlik ve Beraberlik Ruhuyla bugüne kadar istediklerini yaptırdıkları, AKP hükümetlerinin artık Milli Politikalar izlemeye başlaması. Devletimizin MHP‘nin güçlü desteği ile her türlü terörizmle aslanlar gibi mücadele etmesi, dış politikalarda yanlışlardan dönülerek dik ve Milli tavır takınılması ve yine MHP‘nin öncülüğündeki anayasa değişikliği ile 16 Nisan referandumunun milletimizin onayından geçmesinin vermiş olduğu hazımsızlık ve son olarak da bu inisiyatifin artarak 2019’dan sonra MHP‘nin ülke yönetiminde ki etki ve yetkisinin artacak olmasından duyulan rahatsızlıktır.

Asıl dertleri bunlar olmasına rağmen sanki MHP’yi çok düşünüyorlarmış, ülkücülerden başka dertleri yokmuş gibi ikiyüzlü davranarak bu durumun MHP‘yi zayıflatacağını hatta bitireceğini dillendirmekteler. Hâlbuki MHP bitse en çok bu gayri milli yerli işbirlikçiler mutlu olacaklarıdır.

Bir seçim ittifakı yapılması veya ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi MHP‘yi bitirmeyeceği aşikârdır. Ayrıca MHP bu milletin ta kendisidir ve bitirmeye kimsenin de gücü yetmeyecektir.

Bu ittifakların örnekleri geçmişte de mevcuttur. 1991 seçimlerim Refah Partisi çatısı altında Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi birlikte seçime girmiş, 12 Eylül cuntasının MHP’siz meclis tezini çürüterek TBMM’de MHP temsil edilmiştir. Yine başka örnek de bir önceki Cumhurbaşkanı seçimlerinde CHP ile ortak aday gösterilmiştir. O gün MHP‘nin biteceği gibi bir senaryo dillendirmeyenler, bugün AKP ile ortak aday gösterilmesi durumunda MHP‘nin biteceğini ortaya atmaları hangi aklın ürünüdür anlamak mümkün değildir.

Gayri milli bir blok oluşturup PKK’nın siyasi uzantısı da dâhil ortak aday göstermek için kapalı kapılar ardında gizli planlar yapanların, MHP‘nin kararını sorgulamak hakları da hadleri de değildir.

Bizler bugüne kadar her konuda haklı çıkmış bizleri hiç yanıltmamış öngörüsü yüksek Devlet adamlığı defalarca kez tescillenmiş Liderimize sonuna kadar güveniyor aldığı kararları tavizsiz uygulayacağımızı herkesin iyi bilmesini istiyoruz.

Kendisini bu millete hizmete adamış “Halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla sadece Allah rızasını kazanmak için bu makamlarda bulunan çelik iradeli Ülküdaşlarımla birlikte Samsun teşkilatları olarak diyoruz ki Liderimizin sözü sözümüz tavrı tavrımızdır. Başbuğumuzun da Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de kararlarını sorgulayan EL'ler Oldu. Uygulama Sorumluluğu Taşıyanlar. Sorgular Olunca da Fitne Doğdu. Asla fitneye de müsaade etmeyeceğiz.

 

 

Taner TEKİN

MHP Samsun İl Başkanı

baskan-topaloglu-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu’nu-kutladi.jpg

Başkan Topaloğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Başkan Topaloğlu, yerelde, ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Basının 15 Temmuz sonrasındaki sorumlu yayıncılık anlayışıyla tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bu duyarlılığı gösteren tüm meslek kuruluşları ve basın mensuplarını yürekten kutluyorum. dedi.

Türkiye'nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra eden Türk Basınının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Topaloğlu; “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde sergileyen gazetecilerimiz için de bir dönüm noktasıydı. Hepsi tarihe tanıklık etti. Gazetecilerin asla geri adım atmamaları, basın kuruluşlarımıza yapılan baskınların geri tepmesini sağlamış, ölüm tehditlerine karşın yapılan yayınlar, halkımızın sokağa çıkarak darbecilere direnç göstermelerinin önünü açmıştır.

19 Mayıs Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. ’dedi.

nihat-oktay-gazeteciler-gunu.jpg

Demokrasinin en önemli gereklerinden biri, doğru haber alma özgürlüğüdür. Fakat bugün Türkiye'de basına yapılan baskılar nedeniyle vatandaşlarımıza doğru ve tarafsız haber verilememektedir. Basın bir cendere içine alınmış olup sadece tek taraflı haberler verilmesine izin verilmektedir. Bu yöntemle insanlar yönlendirilmekte ve bazı gerçeklerin üstü kapatılmaktadır. Buna uymayanlara da görev yaptırılmamakta ve hatta suçsuz yere zindanlara atılmaktadır.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) hapisteki gazetecilerle ilgili 2017 yılı raporunu yayınladı. CPJ'nin son raporuna göre, dünyada 262 gazeteci demir parmaklar ardında. Türkiye en fazla gazeteciyi hapseden ülkelerin başında geliyor. 2016 yılında 83 tutuklu gazeteciyle listenin başında yer alan Türkiye 2017’de de liderliğini korudu. Bir memlekette basın özgürlüğü yoksa demokrasi olduğu da söylenemez.

                Bu duygu ve düşüncelerle özgür ortamlarda görev yapılacak günlerin yakın olduğunu bildirir, tüm basın emekçilerimizin “Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlarım.

 

                                                                                                          Nihat OKTAY

                                                                                                    Bafra CHP İlçe Başkanı

 
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.