Bafra Cumhuriyet Ortaokulundan Muhteşem Okusam Projesi Yıl Sonu Kitap Şenliği

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okusam Projesi” Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan muhteşem etkinlikle devam etti.

A+A-

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okusam Projesi” Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan muhteşem etkinlikle devam etti.
 

Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan etkinlik kurdele kesimi ile başladı.
Kurdele Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Murat Önel, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve müdür yardımcıları, Öğretmen Yazar Metin Özdamarlar, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Tugay Kökkülünk tarafından kesildi.
Programda bir konuşma yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,’’Bugün Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda OKUSAM Projesi kapsamında bir etkinlik düzenledik.
Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Tugay Kökkülünk ile birlikte 
Proje koordinatörü Melahat ACAR, Türkçe Öğretmenleri Aysun Çakoğlu ,Oğuzhan  Alkaç, Fazilet Çoban ,Arzu Aktaş Say ,Mustafa Sert, Semrin Şahin Salih Coşkun, Melek Bandır , Resim Öğretmenleri Kadriye Şenel Çakır, Ayşegül Gürbüz ,Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Gülten Nar, Ayşe Başural, Melih Tuncer ve müzik öğretmeni Saynur Yıldız Çelik ekip olarak çok güzel işlere imza atmışlar.
Kitaplar, medeniyetin ortak mirasını nesilden nesile taşıyan köprülerdir.  Çocuklarımızın kendilerini ve içinde bulundukları toplumsal yapıyı layıkıyla tanımaları ve kavramaları için onlara destek olacak kaynak yine kitaplar olacaktır. Böylesine büyük önem taşıyan bir kıymet karşısında doğru adımları atmak elbette son derece önemlidir.
Projenin Kapsamı: OKUSAM Projesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. 
Projenin Amacı : Samsun ilinde öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde kitap sevgisi ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak,Okumayı bir alışkanlık haline getirerek, öğrencilerin okuduğunu anlama, muhakeme etme, Türkçeyi kurallarına uygun kullanma yeteneklerini geliştirmek suretiyle sınav başarılarını artırmasına yardımcı olmak,
Çocuklarımızı kitap ve yayın dünyasının zenginlikleriyle tanıştıracak yeni fırsatlarla buluşturmak,Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize yakın, Türkçemizin yüzyılları aşan söz varlığına ve ifade zenginliğine aşina bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak,Okumayı salt boş zaman değerlendirme eylemi olmaktan çıkarıp, öğrencilerin okuma sonuçlarını ürüne dönüştürmelerini destekleyerek okumanın farklı boyutlarını görmelerini sağlamak.
Projenin Ana Faaliyetleri:
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel ilkokulların 2,3,4. sınıfları, ortaokulların 5,6,7. sınıfları ile liselerin 9,10,11. sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilerden oluşturulacak okuma kuşaklarında seçilen kitapların okunması ve kritiklerinin yapılması; elde edilen verilerin farklı bir ürüne dönüştürülmesi; bu ürünlerin okullarda ve projenin final etkinliği olarak planlanan kitap şenliğinde sunulması ayrıca kitap şenliğinde kitap okuma farkındalığı oluşturacak etkinlik ve aktivitelerin düzenlenmesidir.’’dedi.
Konuşmadan sonra stantlar gezildi.
Öğretmen Yazar Metin Özdamarlar’la kitaplarla ilgili söyleşi yapıldı. Plaket takdiminin ardından Öğretmen Yazar Metin Özdamarlar kitaplarını imzaladı.33-063.png34-071.png35-086.png36-098.png37-100.png38-067.png39-062.png40-056.png41-052.png42-048.png43-045.png44-042.png45-039.png46-033.png47-030.png48-029.png49-027.png50-030.png51-027.png52-027.png53-016.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.