Yeni Otobüsler Hizmete Girdi

Yeni Otobüsler Hizmete Girdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ve toplu taşımada kullanılacak otobüslerin hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ AŞ tarafından yeni hatlarda kullanılmak üzere satın alınan 70 otobüs, törenle teslim alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy'deki otobüs toplanma alanında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, idareciler olarak Samsun halkının hizmetkarı olduklarını söyledi.

Yeni alınan araçların vatandaşın hizmetinde olacağına işaret eden Başkan Yılmaz, "Bizler gelip gidiciyiz ama yaptığımız hizmetler baki kalacaktır." dedi.

yeni-otobusler-hizmete-girdi2.jpg

Araçları kullanacak sürücülere seslenen Yılmaz, "Vatandaşımızın hizmetinde olduğunuzu asla unutmayın. Sakın vatandaşımızı üzmeyin. Görevinizi layıkıyla yerine getirin. 'Ben belediyenin şoförüyüm' demeyeceksin. 'Asarcık'ta yaşayan teyzenin şoförüyüm' düşüncesiyle bakacaksın. Ben asla ve asla Samsun halkına 'Ben şuyum ben buyum' diye tavır sergilememişimdir. Siz de sakın ola yapmayın. Siz sadece işinizi layıkıyla yapın, akşam olunca eve huzurlu şekilde gidin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tedarikçi firma tarafından Yılmaz'a sembolik olarak otobüslerden birinin anahtarı teslim edildi. Yılmaz, otobüsün direksiyonuna geçerek bir süre kullandı.

Törene Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, SASKİ Genel Müdürü Kamil Özdemir, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, şirket müdürleri, daire başkanları tedarikçi firmanın yetkilileri ve çalışanlar katıldı.

Bu arada, SAMULAŞ AŞ tarafından 13 Kasım itibarıyla başlatılacak 4 yeni expres ve ring seferlerinin güzergahları ise şöyle:

R28: Gar Tramvay İstasyonu-Hastaneler-Duruşehir Ring Hattı

R22: 19 Mayıs Tramvay İstasyonu-Organize Sanayi Bölgesi Ring Hattı

E4 Ekspres: Büyük Cami-Cumhuriyet Meydanı-Kılıçdede-Duruşehir-Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Hattı

E5 Ekspres: OMÜ-Cumhuriyet Meydanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.