Vezirköprü’de başpehlivanlı demokrasi nöbeti

Vezirköprü’de başpehlivanlı demokrasi nöbeti

Vezirköprü ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan demokrasi nöbeti ilk günkü heyecanla devam ediyor. 20. demokrasi nöbetine Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara da katıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce Vezirköprülü katıldı. Kadınların daha çok katıldığı nöbette milli, manevi ve kahramanlık içeren şiirler, ilahiler okundu, birlik ve beraberlik içeren konuşmalar yapıldı. Fetih Marşı ve Türkiyem türküsünün yanı sıra semazenlerin gösterileri manevi bir atmosfer oluşturdu ve ilgiyle izlendi. 
Sarıalan Mahallesi Muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Kenan Demir demokrasi nöbetinin kutsal bir görev olduğunu belirterek, ilçedeki demokrasi nöbetinin artan bir heyecanla devam ettiğini söyledi. 
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis söz konusu vatan olunca Vezirköprülülerin tek yumruk olduğunu, birlik beraberlik içinde vatana ve demokrasiye sahip çıkıldığını belirterek, vatan dışında her şeyin teferruat olduğunu ifade etti.

Başpehlivan Kara: "Kemeri aldığım günden beri meydanlardayım"
Tüm ilçelerdeki demokrasi nöbetlerine katıldığını ve nöbet tutmaya devam edeceğine dikkat çeken 655. Kırkpınar ve 12. Kunduz Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Recep Kara, kemeri aldığı günden beri demokrasi nöbetine devam ettiğini belirterek, "Bu mesele memleket meselesi, bu mesele bayrak meselesi, bu mesele memleketin bekası meselesi, altın kemeri aldığım günden beri meydanları boş bırakmadım, atalarımızın kanıyla yoğrulmuş bu kutsal vatanımızı üç beş çeteye, şerefsize bırakacak değiliz. Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar bu meydanlardayız" dedi ve hainlere karşı tepkisini dile getirdi. 
Kara bu millette bu iman gücü oldukça kimsenin sırtını yere getirmeyeceğine vurgu yaparak, "Allah bu milletten razı olsun" ifadesini kullandı. Vezirköprülülerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini ve bağrına bastığını belirten Kara, ilçe halkına teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.