UYDUSUNU KAPAN BAFRALI VATANDAŞLAR TELEVİZYONCULARA KOŞTU

UYDUSUNU KAPAN BAFRALI VATANDAŞLAR TELEVİZYONCULARA KOŞTU

TÜRKSAT 4A Uydusunun Devreye Girmesi ile Değişen Kanal Frekanslarını Ayarlamak İsteyen Bafralı Vatandaşlar, Uydu Ayarları Yapan Yerlere Akın Etti.

A+A-

TÜRKSAT 2A ve 3A’dan daha yüksek kapasiteye sahip olan ve Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay üssünden Proton taşıyıcı roketiyle 14 Şubat 2014 tarihinde fırlatılan TÜRKSAT 4A uydusu, Çarşamba gece saatlerinde devreye girdi. TÜRKSAT 4A uydusunun yayına girmesiyle değişen kanal frekanslarını ayarlamak isteyen Bafralı vatandaşlar uydu ayarlamaları yapan yerlere koştu.

Uydu ayarlarını yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Bafralı vatandaşlar çareyi uyduları televizyoncuya bırakmakta buldular ve ayarlarını 10 TL Ücret karşılığında yapabildiler.

Doğan Elektronik, D-Smart ve Bisen Yetkili Sorumlusu Kamil Candoğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Candoğan, ’’ TÜRKSAT uydusu 4 gün önce değişti. Kanal frekanslarının değiştiği için vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu sadece bizim için değil bütün Bafra’daki televizyoncular bu şekilde.  Teknik bilgilerden anlayan vatandaşlarımız ayarlarını kendileri yaparken, yapamayan vatandaşlarımıza da bizler yardımcı oluyoruz. Uydu frekanslarını yeni sisteme göre ayarlıyoruz.’’ Şeklinde konuştu. 

dscf7845-001.jpgdscf7846-001.jpgdscf7847.jpgdscf7848-001.jpgdscf7849.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.