Usta:Hükümete Twitter hesabından yüklendi

Usta:Hükümete Twitter hesabından yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Erhan Usta Twitter hesabından yayınladığı mesajlar ile hükümeti bombaladı.

A+A-

11. Orta Vadeli programların resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte twitter hesabından açıklama yapan Usta: “AKP 2011 Seçim Beyannamesinde milli geliri 1,1 trilyon dolara, kişi başı geliri 14 bin dolara çıkarmayı vaad ediyordu. Bunları söyleyerek iktidar olmuşlardı. Vatandaşı bir kez daha kandırdılar. Hedefin yüzde 35 gerisinde kalındı” dedi.

Kalkınma Bakanlığı Eski Müsteşar yardımcısı ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta “Hükümetin karartma ve kandırma sonrasında birazcık teknik ve siyasi ahlakı olanların yapacağı bir şey var. Düşünemezlerse ben hatırlatayım:  Bu dokümanı hazırlayan kurumun bakanı Kalkınma Bakanı M. Cüneyt Düzyol ve ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz derhal istifa etmelidir.” Diye yazaılarını sonlandırdı.

İşte O Twitler:

Dünkü Resmi Gazetede 11. Orta Vadeli Program (OVP) yayınlandı. 5018 sayılı Kanuna göre OVP'nin Eylül ayının ilk haftasında yayınlanması gerekiyor.

Hileyi alışkanlık haline getiren zihniyet burada da hile yaparak OVP'ye ilişkin kararı 4 Eylül tarihli olarak alıyor. Madem 4 Eylül'de kararlaştırıldı 5 hafta OVP'yi neden beklettiniz?

Şimdi gelelim OVP'nin içeriğine...

Bundan önceki 10 tane OVP'de yer alan çok önemli bir gösterge bu OVP'de yer almıyor.

Dolar cinsinden Gayri Safi Yurt içi Hasıla ile dolar cinsinde kişi başı gelir.

Nedeni çok basit, bu iki rakam ciddi ölçüde düştü de ondan. 13 yıllık AKP iddiası bu rakamlarla yerle bir olacak da ondan.

Yani karartma yapılıyor... Fakat yalancının mumu erken söndü...

Biz MHP olarak, Seçim Beyannamemizde, 2015 yılı Gayri Safi yurt içi hasılasının 707 milyar dolara, kişi başı gelirin 9100 dolara düşeceğini tahmin etmiştik.

Bunlar bu iki göstergeyi ne kadar gizlemeye çalışsalar da diğer rakamlardan kolayca hesap edilebiliyor. Teknik yetersizlikleri de ortada.

Bu konuda hiç emeği ve bilgisi olmayanların müsteşar, bakan, başbakan yardımcısı olduğu bir ülkede böyle bir hile yapılması da, beceriksizlik yapılması da normal.

Kendi tablolarından hesaben çıkarılacak rakamlar ise şöyle: 2015 yılı milli gelirinin 705 milyar dolara, kişi başı gelirin ise 9070 dolara düştüğünü kendi tabloları itiraf etmektedir.

Oysa AKP 2011 Seçim Beyannamesinde milli geliri 1,1 trilyon dolara, kişi başı geliri 14 bin dolara çıkarmayı vaad ediyordu. Bunları söyleyerek iktidar olmuşlardı. Vatandaşı bir kez daha kandırdılar. Hedefin yüzde 35 gerisinde kalındı.

Yapılan bu karartma ve kandırma sonrasında birazcık teknik ve siyasi ahlakı olanların yapacağı bir şey var. Düşünemezlerse ben hatırlatayım:

Bu dokümanı hazırlayan kurumun bakanı Kalkınma Bakanı M. Cüneyt Düzyol ve ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz derhal istifa etmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.