Usta Muhtarların sorunlarını dinledi

Usta Muhtarların sorunlarını dinledi

MHP Samsun milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda Muhtarların sorunlarını dile getirdi.

A+A-

MHP Samsun milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda Muhtarların sorunlarını dile getirdi.

Muhtarların devletle vatandaşlar arasında iletişimi sağlayan, vatandaşın beklentilerini ilk elden yetkili makamlara ulaştıran muhtarlarımızın demokrasinin temel taşı olduğuna dikkat çeken Erhan Usta, muhtarların vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde önemli görevler üstlendiğini, köy ve mahallere idari hizmetlerin sunulmasında, yerel hizmetlerin götürülmesinde ve vatandaşın sorunlarının çözülmesinde muhtarlara önemli bir sorumluluk sahibi olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman muhtarlarımızın yanındayız.

Erhan Usta, Muhtarların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından yatırılmasına, muhtarlıkların zaruri giderlerinin belediyeler ve valilikler tarafından karşılanmasına, muhtarların görev yaptıkları illerdeki toplu taşıma araçların ve aynı il sınırı içindeki Devlet Demiryollarına ait trenlerden ücretsiz yararlanmasına, Mahalle İhtiyar Heyeti ve Köy İhtiyar Meclisi üyelerine aylık 150 TL huzur hakkı verilmesine yönelik kanun tekliflerimiz komisyonlarda bekletilmektedir. Muhtarların sorunlarına çözüm olacak bu kanun tekliflerimizin bir an önce meclis gündemine alınması gerekmektedir.”

“Vatandaşımızın birçok işlemini çalışma saati anlayışından uzak bir şekilde özveri ile yerine getirmeye çalışan muhtarlarımızın büyük çoğunluğu sadece muhtar maaşı ile geçinmektedir. Muhtarlık hizmetlerinin verildiği binaların kira, elektrik, su, yakacak, telefon ve internet gibi zaruri giderleri çoğu zaman muhtarlar tarafından karşılanmaktadır” şeklinde ifade etti

En Önemli Sorun Sosyal Güvenlik Primi

Usta muhtar maaşlarının MHP’nin uzun uğraşları sonucu asgari ücret düzeyine çıkarıldığına dikkat çekti. 29 Ocak 2016’da muhtar maaşlarının 506 liradan bin 310 liraya çıkarıldığını ifade eden Usta açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün muhtarlarımızın en önemli sorunu sosyal güvenlik primidir. Muhtarlarımız sosyal güvenlik primini kendisi yatırmaktadır. Muhtarlarımızın birçoğu sosyal güvenlik primini yatıramadığından sosyal güvenceden yoksun duruma düşmüştür.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.