UNUTULAN MAHALLE KARAKÜTÜK !!!

UNUTULAN MAHALLE KARAKÜTÜK !!!

Samsun'un Bafra İlçesi Kara kütük Kirenli mahallesinde yıllarca yapılmayan yol mahalle sakinleri ve mahalle gelmek isteyenler için sıkıntı olmaya devam ediyor.

A+A-

“ Evleri var ama kullanacakları doğru dürüst yolları yok “

Bafra İlçesine yaklaşık 65 km. uzaklıkta bulunan ve 9 – 10 hanelik Karakütük Kirenli mahallesinde yıllarca yetkililer tarafından söz verilmesine rağmen yapılmayan Mahalleyi (köyü) şehre bağlayan yol ve mahalle sakinlerinin kullanmaya çalıştığı çamurlu yol mahalle sakinlerine sıkıntı olmaya devam ediyor.

 

Karakütük Kirenli Mahallesi sakinlerinden (köyünden) Ali Osman Kırıkbaş (92), Kadir Kırıkbaş (65), Omirlik Felçlisi Galip Kırıkbaş (55), ve Şerif Kırıkbaş (44)  yol sıkıntısını artık artarak, yaşlılarımız, hastalarımız, özürlü mahalle sakinlerimiz, okul öğrencilerimiz ve mahallemize gelmek isteyenlere artık büyük sıkıntı oluyor. Hele yağmur ve kar yağdığı zaman tamamen çamurlu yol da şehre gitmek çok zor oluyor hatta imkânsızlaşıyor.

 Karakütük Kirenli Mahallesi sakinlerinden Kadir Kırıkbaş (65) ise bizlerin derdi sıkıntısı yol diyen Kırıkbaş, yetkililerden aş, ekmek, iş istemiyoruz sadece yol istiyoruz. Mahalle olarak 2 yolumuz üzerinde mahalle olarak büyük sıkıntılar çekiyoruz. Çünkü evimizin önünde bulunan mahalle yolumuz çamur ve perişan içinde. Yağmur ve kar da yağdığı zaman hep perişan oluyoruz. Diğer bir yolumuz ise işlerimizin çoğunluğu gördüğümüz hatta mahalle olarak sıkça kullandığımız yolumuz ise son zaman içinde aşırı yağan yağmur sonucu oluşan sellerden dolayı yolumuzda derin çukurlar oluştu hatta yer yer çökmeler oldu. Bu çökmeler yüzünden kötüde olsa olan yolumuz tamamen kapandı, ektiğimizi ve hayvanlarımızı karşıya geçirdiğimiz yolumuzda kapandı. Mahalle sakinleri olarak gerekli mercilere yani yetkililere bir kaç kere yolumuzun yapılması ve onarımı için başvurduk. Ama maalesef olumlu her hangi bir sonuç şimdiye kadar alamadık.

 

Kırıkbaş, benim eşim Nazife Kırıkbaş (60) yatalak hasta ve hastalandığı zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz neden mi çünkü evimizin önündeki yol çamur ve dar. Mahalle de 92 yaşında Koha hastası olan Ali Osman Kırıkbaş amcamız ve omurilik felci olan Galip Kırıkbaş kardeşimiz de var. Artık Allah’a dua ediyoruz, hastalarımız hastalanmasın diye çünkü inanın ki bu çamurlu ve bozuk yolda hastalarımızı nasıl şehirdeki hastaneye götüreceğiz diye kara kara düşünüyoruz.

 

Yollarımızın iyi olmadığından dolayı bunun üzerine mahallemiz olarak acil planımızı ortaya koyarak yaşlısından, özürlüsüne, gencine, öğrencilerimiz ve bayanına kadar imece usulü el birliği yaparak çökmüş olan ve kötü durumundaki yolumuzu onarımını İlker yöntemle birlikte yaptık tabi ki de bizim yapmamız ne kadar olabilir ki.

Yağmurdan dolayı oluşan selden büyük zarar gören yolumuz da zorda olsa tehlikeye rağmen bir traktör geçebileceği kadar onarım yaptık, ama bu sadece kesin bir çözüm değil yarım çözüm oldu. Bizim elimizden bu kadar geliyor, buradan soruyorum Devlet Babanın hiç mi Kepçesi, Kamyonu, Çakılı ve Greyderi mi yok. Görevliler mahallemizin yukarısına geldiler bizler de mahalle olarak umutlandık ama ne hikmettir ki sanki üvey evlat muamelesi yaparak bizim mahalle uğramadan geçip gittiler. Acaba mahallemizin muhtarı mı cezalandırıyor yoksa Devlet baba mı?  Yollarımız konusunda tedirginiz, o yüzdendir ki yetkililerden acil çözüm bulmalarını yani yardım etmelerini istiyoruz dedi.

 

 

 

Karatütük Kirenli Mahallesi sakinlerinden Arif Kırıkbaş (47) ise; Yol sıkıntı artık bizleri canından bezdirdi. Bu kadar mı zor artık sıra bizlere de geliyor, 2019 yılına gireceğimiz şu günlerde halen bu yol sorunlarının çözülmemesi gerçekten Karakütük Kirenli Mahallesi sakinleri olarak bizleri derinden üzüyor hem de acaba mahalle olarak cezalandırılıyoruz mu yoksa sorusu oluşuyor.

 

Arif Kırıkbaş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler yaklaşıyor, inanın ki artık mahalle olarak hiç kimseye inanmıyoruz ve oy kullanırken hepsinin üzerine çizgi atacağız. Karakütük Kirenli Mahallesi sakinleri olarak yetkililerin artık sesimizi duymalarını ve bu konuya ciddiyetle yaklaşmalarını yani 2 önemli yolumuzun bir an önce Kara Kış gelmeden yapılmasını istiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-1.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-2.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-3.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-4.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-5.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-6.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-7.jpg

unutulan-mahalle-karakutuk-!!!.jpg

unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-8.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-9.jpg unutulan-mahalle-karakutuk-!!!-10.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum