TÜRK OCAĞINDAN ANLAMLI KAMPANYA

TÜRK OCAĞINDAN ANLAMLI KAMPANYA

Türk Ocağı Şube Başkanı Serkan Şen, Ramazan ayında yapılacak olan sadaka ve zekatların ihtiyaç sahipleri ile buluşturulmasında görev almaya hazır olduklarını belirtti.

A+A-

Cumartesi günü başlayacak olan “On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif”i idrak etmeye başlayacağız. Yardımlaşmanın üst noktaya çıktığı bu ayda İslam dünyası yardıma muhtaç ailelere sadaka ve zekat vermektedir. Türk Ocağı Samsun Şubesi de sadaka ve zekatları toplayarak başta Samsun’da bulunan Türk Cumhuriyetlerinden gelen soydaş öğrenciler ve ihtiyaç sahibi Ocaklı talebelere dağıtacak. Ramazan ayı boyunca da ocak binasında düzenleyeceği iftar ile yine eğitim gören öğrencileri ağırlayacak.

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu ve maneviyatının yüksek olduğunu kaydeden Başkan Şen, “İnşallah Cumartesi günü Ramazan-ı Şerif'in ilk orucunu tutacağız. 11 ayın sultanı içerisinde yapılan hayırların daha kıymetli olduğu anlayışı ile hareket eden milletimiz, sadaka ve zekatlarını bu ayda dağıtmaya dikkat etmektedir. Bizler Samsun Türk Ocağı olarak bu yıl da sadaka ve zekatlarınızın ihtiyaç sahipleri ile buluşturulmasında görev almaya hazırız. Şehrimizde bulunan sığınmacı Türkmen aileler, Türk Cumhuriyetleri’nden gelen soydaş öğrenciler ve ihtiyaç sahibi Ocaklı talebeler için yapacağınız yardımlara talibiz.” dedi.

Türk Ocağı binasında her akşam 40 kişilik iftar yemeği vereceklerini de söyleyen Başkan Şen, “Malumunuz olduğu üzere okul döneminin bir kısmı Ramazan ayına denk gelmektedir. Ocağımızda 40 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir düzen kurduk. Ramazan ayı boyunca imkânlarımız nispetinde Türk dünyasından gelen öğrencilerimize ve Ocaklı gençlere iftar vermeyi düşünüyoruz. Bir iftarın maliyeti soydaş öğrencilerimizin Ramazan harçlığıyla birlikte 300 TL dir. Soydaşlarıma, talebe kardeşlerime bir iftar da ben verebilirim düşüncesinde olan dostlarımız 0542 597 8112 numaradan irtibat kurabilirler. Yapacağınız hayırların kabulünü şimdiden niyaz ederiz.” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.