Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 31.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 31.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de 31.hafta karşılaşmaları pazartesi akşamı oynanan Kasımpaşa – Osmanlıspor mücadelesi ile tamamlandı.

A+A-

Lider Beşiktaş'ın Kayserispor karşısında 4-0 ile farklı kazandığı, takipçisi Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u 3-0 ile rahat geçtiği, Galatasaray'ın Bursaspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak deplasmanda galibiyet hasretini 12 haftaya çıkardığı, Trabzonspor'un deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olduğu haftanın en önemli olayı kuşkusuz ki Mersin İdman Yurdu'nun ligin bitimine üç hafta kala süper ligden ilk düşen takım olarak kayıtlara geçmesiydi. Bu arada TFF'nin yarım kalan olaylı Trabzonspor – Fenerbahçe mücadelesini 4-0 Fenerbahçe lehine tescil ettiği bilgisini de verelim. Öyleyse haftanın maçlarına başlayalım.

*

Lider Beşiktaş bu hafta sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Beşiktaş, üst üste yakaladığı pozisyonlarla gol için Kayseri kalesini yokladı. Beşiktaş hızlı ve atak oyununun meyvesini erken alarak henüz 10.dakikada Mario Gomez'in nefis kafa golü ile 1-0 öne geçti. 23.dakikada Oğuzhan Özyakup ile farkı ikiye çıkaran siyah beyazlı ekip, 34.dakikada Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın golü ile skoru 3-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına 3-0 üstünlükle gitti. Mücadelenin ikinci yarısında da Beşiktaş oyunun hakimiydi. 69.dakikada Quaresma'nın düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışından Mario Gomez yararlanamazken, ikinci yarıda dakikalar 90'ı gösterdiğinde Quaresma'nın yerine oyuna dahil olan Cenk Tosun attığı golle mücadeleye noktayı koydu:4-0. Bu galibiyetin ardından lider Beşiktaş puanını 73'e çıkartırken geride kalan son 3 haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde girdi. Kayserispor ise 32 puanda kaldı ve haftayı 14.sırada tamamladı.

*

Şampiyonluk adayı bir diğer takım olan Fenerbahçe bu hafta sahasında Gaziantepspor'u ağırladı. Karşılaşmaya atak başlayan Fenerbahçe ilk dakikalardan itibaren gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Yakaladığı fırsatlarla golün adeta sinyalini veren sarı lacivertli takımda beklenen gol fazla gecikmedi ve Fenerbahçe aradığı golü 27.dakikada Simon Kjaer ile buldu. Sarı lacivertli takım bu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Maçın ikinci yarısına da golle başlayan Fenerbahçe 48.dakikada kulüpler bazında 500.maçına çıkan Robin Van Persie ile farkı ikiye çıkardı. 2.golden sonra oyunun tek hakimi olan Fenerbahçe girdiği pozisyonlarda farkı artıracak golü bulamazken, ikinci golün sahibi Robin Van Persie 81.dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin iki takımının üçüncü golüne imza attı ve bu golle maçın da skorunu tayin etmiş oldu: 3-0. Şampiyonluk mücadelesinde bir engeli daha rahat geçen Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 70'e çıkartırken 2.sırada zirve takibini devam ettirdi. Gaziantepspor ise 32 puanda kalarak ateş hattının hemen üstünde 15.sırada haftayı tamamladı.

*

Zirve mücadelesinim oldukça uzağında kalan Galatasaray bu hafta Bursaspor deplasmanındaydı. Eski teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor'un başında sahaya çıktığı mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Bursaspor oldu. 35.dakikada Sivok ile 1-0 öne geçn ev sahibi takım ilk yarıyı da bu skorla 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda ilk 45 dakikaya nazaran daha iyi bir görüntü sergileyen sarı kırmızılı takım 50.dakikada Olcan Adın ile beraberliği yakaladı:1-1. Beraberlik golünden sonra takımların galibiyet için birbirlerine yüklenmeleri başka gol getirmeyip  sonucu değiştirmeyince maç 1-1 beraberlikle sona erdi ve Galatasaray'ın deplasmandaki galibiyet hasreti 12 haftaya çıktı. Bu sonucun ardından Galatasaray 45 puanla haftayı 6.sırada tamamladı. Bursaspor ise son üç haftaya 39 puanla 11.sırada girdi.

*

Trabzonspor bu hafta ligde kalma mücadelesindeki Eskişehirspor'un konuğu oldu.  Trabzonspor maça, hakemlerin “2 dakika düşün” protestosunu, protesto ederek başladı. Bordo mavili oyuncular santrada hakemlere sırtlarını döndüler. Oldukça sert geçen ilk yarıda adeta kartlar havada uçuşurken, Trabzonspor'lu Aykut Demir'in ceza sahası içerisinde topun eline çarpmasını hakem penaltı olarak değerlendirdi. Engin Bekdemir'in penaltıdan kaydettiği golle Eskişehirspor 1-0 öne geçti ve ilk yarıda bu skorla sona erdi. Penaltı öncesi elinin kapalı olmasından ötürü verilen karara itiraz eden Aykut Demir hakemden sarı kart görürken, golün ardından Kıvanç Karakaş'la girdiği tartışmadan dolayı ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyundışı kaldı. İkinci 45 dakikada 10 kişi kalmasına rağmen atak oynayan ve pozisyonlar bulan takım Trabzonspor olurken, bordo mavili takımın yakaladığı fırsatları gole çeviremeyip beraberlik çabaları fayda etmeyince maçı 1-0 kazanan Eskişehirspor altın değerinde bir 3 puanın sahibi oldu ve ligde kalma umutarını son 3 haftaya taşıdı. Bu mağlubiyetin ardından Trabzonspor 37 puanda kaldı ve haftayı 12.sırada tamamladı. Eskişehirspor ise 29 puana yükseldi ve geride kalan son 3 haftaya 15.sırada girdi.

*

Gelelim haftanın diğer karşılaşmalarına.. Çaykur Rizespor sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 mağlup etti ve rakibini Süper Lig'den düşürdü. Çaykur Rizespor bu galibiyetle puanını 34'e çıkartırken haftayı 13.sırada tamamladı. Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kalarak son 3 haftaya 18.sırada girerken Spor Toto 1.Lig'e düşen ilk takım oldu. Gençlerbirliği ile Medipol Başakşehir arasındaki mücadele 0-0 golsüz sona erdi. 42 puana yükselen Gençlerbirliği haftayı 9.sırada tamamlarken, Başakşehir ise haftayı 50 puanla 4.sırada bitirdi. Medicana Sivasspor’un sahasında ağırladığı Akhisar Belediyespor ile mücadelesinde Sivasspor kalecisinin son dakikada ayağının altından kaçırdığı topun ağlara gitmesi sonucu yediği golle 1-1 berabere kalarak ligde kalma umutlarını mucizeye bıraktı. 45 puana yükselen Akhisar haftayı 7.sırada kapatırken, Sivas temsilcisi ise 26 puanla 17.sırada haftayı tamamladı. Antalyaspor ligin flaş ekibi Torku Konyaspor'u dünyaca ünlü yıldızı Eto'o'nun golüyle 1-0 mağlup ederek rakibinin 13 maçlık yenilmezlik serüvenine son veren takım oldu. 39 puana çıkan Antalyaspor puan sıralamasında ise 10.sıraya yükseldi. Torku Konyaspor ise 59 puanda kaldı ve 3.sıradaki yerini korudu. Haftanın kapanış maçında karşı karşıya gelen Kasımpaşa ile Osmanlıspor mücadelesinde gülen taraf olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Kasımpaşa’nın golü henüz 20.saniyede bulması dikkate değer ayrıntıydı. Bu sonucun ardından Kasımpaşa 43 puanla haftayı 8. sırada tamamlarken, Osmanlıspor ise 47 puanla 5. sırada haftayı bitirdi.

*

Şampiyonluk yarışında heyecanın doruğa çıktığı son 3 haftaya girilirken, 32.haftada haftanın en kuşkusuz en önemli mücadelesi ve belki de şampiyonluk yarısında dengeleri değiştirecek Galatasaray – Beşiktaş karşılaşmasının oynanacağı bilgisini vererek haftaya görüşmek üzere sporla kalın dileklerimi tekrar iletiyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.