SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI BASIN AÇIKLAMASI

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI BASIN AÇIKLAMASI

Aziz milletimize, siyasi beceriksizlik ve lobi faaliyetlerindeki başarısızlıklar sebebiyle “soykırımcı” yaftası vurulmak üzeredir.

A+A-

Bizleri soykırım yapmakla suçlayan, niteleyen ve kendi parlamentolarında soykırım kararı alanlar kendi kirli ve karanlık tarihleriyle yüzleşmişler midir? Söz gelimi Amerika, siyahi vatandaşlarına onur kırıcı, utanç verici uygulamalarıyla yüzleşmiş midir? Fransa Cezayir’de yaptığı vahşetleri insanlığın yücelmesi için mi yapmıştır? Tarihin gelmiş geçmiş en büyük sömürgeci devleti İngiltere, işgal ettiği ülkelerde uyguladığı asimile ve yok etme politikalarını,  Medeniyet inşa etmek için mi yapmıştır? Takip edebildiğimiz kadarıyla Almanya da Ermeni soykırımını tanıma kararı almaktadır. Soykırım konusunda tarihi oldukça kirli ve sicili bozuk bir ülkenin bizleri soykırım yapmakla suçlaması ne acı, ne hazindir! Bu devletler, Ermeni korosuna katılıp hep bir ağızdan “soykırım” türküsünü söylerken acaba 13 yıldır iktidarda bulunan hükümetimiz, bu parçaları dinlemekten keyif mi almıştır?

Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde “Ermeni ilişkilerinin düzelmesi” noktasında iyi niyet göstergesi olarak, Akdamar Kilisesini restore ettirdiğini, Ermenistan ile kesilen hava yolu ulaşımında kargo uçakları için seferlerin tekrar başlaması için emir verdiğini söylemektedir. Ermenistan’a jest olması için Türkiye Ermenistan milli maçında Azerbaycan bayraklarının toplatıldığını da hatırlıyoruz. Peki yetkililere sormak istiyoruz, sizlerin bu iyi niyet gösterileriniz karşılığında Ermenistan’dan ne gördünüz? Kendi adınıza dilediğiniz “özürler” Ermenistan’a sözde soykırımı dünyaya anlatma noktasında daha fazla motivasyon yaratmamış mıdır? 1915’ta yaşanan olaylar için Ermenistan harıl harıl lobi faaliyetler yürütüp ikna mesaileri harcarken, ülkemizin konuyu “tarihçiler araştırsın” deyip bütün propagandasını tarihçilere havale etmesini maalesef bizden başka ciddiye alan olmamıştır. Ermenistan yalan üzerine bir tarih yazarken, biz gerçek tarihi kimseye anlatamadık. İç politikada Ermeni konusunda mangalda kül bırakmayanlar, dışarıya dönük mesajlarında “Ermenilerin acılarını yürekten paylaşıyor”, onlara zeytin dalı uzatma gayreti içine giriyorlar. Bu politikanın Türkiye’nin çıkarlarına hizmet etmediği artık anlaşılmadı mı?

Ermenilerin yüz yıl önce ülkemizin doğusunda yaptıkları katliamların görgü tanıkları daha on yıllar öncesine kadar yaşıyorlardı. Onların anlattıkları ve gösterdikleri yerlerde çıkan toplu mezarlar Ermeni vahşetinin izlerini günümüze taşımıştır. 100 yıl öncesini uzak bulanlar 23 yıl evvel Ermenilerin Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında yaptıkları katliamların görüntülerini internetteki video sitelerinden izleyebilirler. Ermenilerin kanlı elleri 600’ü aşkın savunmasız Azeri türkünü bir gecede yok etti. Bu katliamlar henüz çok yeniyken yüz yıl önce yaşanan zorunlu tehciri dünyaya “soykırım” diye yutturan Ermenilerin bu başarısında acaba bizim etkisiz lobi faaliyetlerimizin etkisi yok mudur?

Ermenistan’ın ve Ermeni diasporasının soykırım yalanına inanmış görünen devletler “soykırım”kararı alırken politik davranmaktadırlar. Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak sözde Ermeni soykırım iddialarını kabul eden, Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlayan Batılı ülkeleri şiddetle kınıyor, bizi soykırım yapmakla suçlayan devletleri önce kendi kirli tarihleriyle yüzleşmeye; siyasal iktidarın da, Ermeni iddialarına karşı daha ciddi politikalar geliştirmeye ve Ermenilere zeytin dalı uzatmaktan da artık vazgeçmeye davet ediyoruz.

                              Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.