Sokak köpekleri Bal ile Betty'nin galası Bafra'da yapıldı

Sokak köpekleri Bal ile Betty'nin galası Bafra'da yapıldı

Eyüp Belediyesi ve Bafra Belediyesi'nin katkılarıyla

A+A-

 gerçekleşen ve sokak hayvanlarının dramına dikkat çekerek hayvan sevgisini çocukların minik yüreklerine aşılamayı hedefleyen film, Vialand’de düzenlenen galanın ardından 03 Haziran’da Türkiye genelinde sinemalarda vizyona giriyor.

Sosyal Sorumluluk Projelerine destek vermeye devam eden Vialand, başrollerinde Bafra’lı çocukların ve sokak köpekleri Bal ile Betty’nin oynadığı çocuk sineması “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” filminin galasına ev sahipliği yaptı. Yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı ve başrolünde “köpekler ve çocukları”ın olduğu ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan “Sokak Köpekleri Bal ile Betty”nin galasına ilgi büyük oldu.

Tema Park, Alışveriş Merkezi ve Otel konsepti ile geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en özellikli perakende markası ödülünün sahibi olan Vialand, başarılı hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de sık sık gündeme geliyor. İçinde çocukların olduğu projelere özellikle önem veren Vialand, bu ilkesi doğrultusunda başrolünde “köpekler ve çocuklar”ın olduğu Türkiye’nin ilk sinema filmi projesinin galasına ev sahipliği yaptı.

Yapımcılığını Adil Elmas’ın, yönetmenliğini Fedai Çakır’ın yaptığı ve başrolünde iki yıl önce sokaktan alıp sahiplenilen Bal ve Betty isimli köpeklerle Bafra’lı çocukların rol aldığı “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” sinema filminin Vialand Palace Hotel’de düzenlenen galasına ilgi büyük oldu. Galaya; Vialand Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Özlem Ersoylu Mutluer’in yanı sıra projeye destek veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, filmin çekimlerinin yapıldığı Bafra ilçesi Belediye Başkanı Zihni Şahin, ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça,  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, iş çevresinin tanınmış simaları, ünlü oyuncular, tiyatrocular, yapımcılar, kast ajanları ve sanat camiasından bir çok kişinin yanı sıra, Yönetmen Fedai Çakır, Yönetmen Yardımcısı Doğuşhan Çakır ile oyunculardan, Yiğit Türken, Sinema Göz, Göknur Paslı, Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Sultan Arslan ve filmin kahramanları "Bal" ve "Betty" katıldı.

Katılımcılar Filmin baş kahramanları Bal ile Betty ile bol fotoğraf çektirirken, köpek korkusu olanlar ise bu korkularını köpekleri severek atmaya çalıştılar.

Türkiye'de başrolünde köpekler ve çocukların olduğu ilk ve tek sinema filmi olma özelliği taşıyan "Sokak Köpekleri Bal ile Betty"’nin Vialand’de gerçekleştirilen galasının ardından film, 03 Haziran’da vizyona girecek.

 

BAFRA’LI 39 ÇOCUĞA PROFESYONEL OYUNCULAR TARAFINDAN BİR AY EĞİTİM VERİLDİ..

 

Eyüp Belediyesi, Bafra Belediyesi ve Bafra Dernekler Federasyonu'nun katkılarıyla Vialand Eğlence ve Alışveriş Merkezi'ndeki gala sonrası vizyona girecek filmde sokak köpeklerinin dramı ve hayvan sevgisi anlatılıyor.  Samsun’un Bafra ilçesinde iki aylık bir sürede çekilen filmde Bafra’da yaşayan 39 çocuk rol aldı.  Yönetmen Fedai Çakır’ın çocuklarının iki yıl önce sokakta bularak sahiplendiği ve “dostlarım” diye tanımladığı Bal ve Betty isimli köpekler de filimde başrolü oynayarak olağanüstü bir performans sergilediler.

 

Yönetmen Fedai Çakır, yaptığı açıklamada, filmin, Bal ve Betty'in sokak köpeği olarak geçirdiği macerayı konu aldığını belirterek, "Filmimiz sokak köpeklerinin tek ihtiyacının sevgi olduğunu, sahiplenilmesi ve sokağa terk edilmemeleri gerektiğini anlatıyor."  Ayrıca “Sokak köpeklerini sevmeyebilirsiniz ancak onlara yaşam hakkı vermelisiniz” dedi.

Çakır, filmin çekimlerinin Samsun'un Bafra ilçesinde bir ayda tamamlandığını ifade ederek, katkılarından dolayı Eyüp Belediyesine ve Vialand Alışveriş ve Eğlence Merkezine teşekkür etti.  Filmde rol alan Bafra'da yaşayan 39 çocuğa profesyonel oyuncular tarafından eğitim verildiğini anlatan Çakır, bu çocuklardan 3'ünün ana rolleri oynadığını söyledi.  Fedai Çakır, "Ama biz çocuklarımızı ayırmıyoruz. Hepsi bizim için başrol oyuncusu. Filmde oynayan Bal ile Betty, oğlumun ve kız arkadaşının sokaktan sahiplendiği sokak köpekleri." diye konuştu.

"SOKAK KÖPEKLERİNE KARŞI ÖNYARGIYI KIRMAK İSTİYORUM"

“Sokak köpekleri Bal ile Betty” adlı sinema filmi ile, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımıza; çevre, hayvan ve doğa sevgisi ile sorumluluk algılarının yükseltilmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.  Yönetmen Fedai Çakır, toplumda sokak köpeklerine karşı bir önyargı olduğunu savunarak, çocuklara ve ailelere, onlara yaşam hakkı tanımaları için bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

sokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-001.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-002.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-003.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-004.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-005.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-006.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-007.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-008.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-009.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-009.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-010.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-011.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-012.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-013.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-014.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-015.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-016.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-017.JPGsokak-kopekleri-bal-ile-bettynin-galasi-bafrada-yapildi-018.JPG

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.