SEVGİYLE UZANAN ELLER PROJESİNDE HAYDİ ÇOCUKLAR BİR ADIM DAHA İLE YENİDEN BAŞLIYOR

SEVGİYLE UZANAN ELLER PROJESİNDE HAYDİ ÇOCUKLAR BİR ADIM DAHA İLE YENİDEN BAŞLIYOR

Bafra Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve 2014 yılı Ekim ayında hayata geçirilen Sevgiyle Uzanan Eller projesi tam 1 yılını doldurdu.

A+A-

1 yıllık bir zaman zarfı içerisinde çocuklar sportif, sosyal ve kültürel alanlarda buluşturuldu.

 

Sevgiyle Uzanan Eller Projesinde 2014-2015 eğitim –öğretim döneminde Kemalpaşa ortaokulunda okurken proje kapsamında bulunan ve şuanda Fen Lisesinde okuyan Beyzanur Güney  geçen seneki izlenimlerini anlattı. Sevgiyle Uzanan Eller projesi kapsamında Kemalpaşa Ortaokulunda okuyordum. Okulumuz da yapılan çok güzel bir projeydi. Spor açısından güzel olanaklar sağlandı ve spor sevdirildi ve bunun sonucunda da ödüller alındı, geziler düzenlendi. Spor zaten yaşamımızda olması gereken faydalı bir şeydir. Her öğrencinin spor yapması gerekiyor. Bizim okulda spor pek yaygın değildi ama bu projeyle birlikte heves ettik ve arkadaşlarımla beraber spora başladık. Ayrıca projede olan arkadaşlarımla beraber ücretsiz olarak Çanakkale, Samsun ve Sinop gezilerine gittik. Çetinkaya YBO’ da düzenlenen 3 günlük sevgi kampına katıldık. Son olarak şunu söylemek istiyorum ki; bu projede her şey var. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde Fen Lisesini kazanmamın nedenlerinden bir tanesi de bu projeye katılıp, spor yapmamdır. Sayın Kaymakamımıza böyle bir projeyi bizlere kazandırdığı için arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum dedi.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu toplantıda ise; 2014 yılı Ekim ayında 2 pilot okulumuz da Sevgiyle Uzanan Eller projesinin ilk adımlarını atmıştık. O zamanlar 300 çocukla başladığımız proje de şimdi ise 1000’lere ulaştık. Yaz döneminde de değişik kültürel faaliyetler gerçekleştirildi. Bu projenin amacı ise, İlçemizde risk altında bulunan 9-16 yaş grubundaki öğrenciler değişik branşlarda sportif faaliyetlere yöneltilerek, bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı hale gelmelerini sağlamak amacıyla aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi artırarak, kötü niyetli kişiler ve gruplarca duyguların istismar edilmesini önlemek amacıyla sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yanı sıra psiko-sosyal destek verilerek güçlü bir iradeye sahip olmaları için çocuklarımızın ve gençlerimizin topluma kazandırılmalarını sağlamaktır. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde bu projeyle birlikte 7 okulumuzda devam ettirilecektir. Ayrıca okul müdürlerimiz kendi okullarında projeyle ilgili neler yapabilir konusunda çalışmalarını yapacaklar ve  16 Ekim Cuma günü tekrar bir araya gelinecektir dedi.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.