Sevgiye uzanan eller;risk altındaki çocuklar 2.etap toplantısı yapıldı

Sevgiye uzanan eller;risk altındaki çocuklar 2.etap toplantısı yapıldı

Bafra Çocuk Şube Amirliği bahçesinde yapılan toplantıda risk altındaki çocuklar tarafından yapılan yiyecekler ikram edilirken, Bafra Çocuk Şube Büro Amiri Mahmut Kurt projenin gidişatı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

A+A-

Mahmut Kurt yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü olumsuz şartlardan korunmasını ve hayatlarını güven içerisinde sürdürebilmeleri için Kaymakamlığımız koordinesinde Bafra Müftülüğümüz ile birlikte diğer kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile yürüttüğümüz risk altındaki projemiz halen devam etmekte büromuza yeni gelen çocuklarında kayıtları yapılarak projeye dâhil edilmektedir.

 

 Projemizin ikinci etabı olarak kız çocuklarımızda sisteme dâhil edilmiştir. Kız çocuklarımızla ilgili Bafra Müftülüğümüz tebliğ irşat bölümü bayan görevlileri müftülüğümüz tarafından görevlendirilmiş, ilk toplantısını 26.04.2016 günü gerçekleştirmiştir. Kız çocuklarımız ilk toplantımızda iki kız çocuğumuz ile başlamış, şu an kız çocuğu mevcudumuz 4 tür. Kız çocuklarımıza da mesleki kurs açma çalışmalarımız devam etmektedir. Böylelikle projemiz yaklaşık 54 çocuğumuzla devam etmektedir.” Dedi. Konuşmalarına devam eden Kurt şu ifadelerde bulundu: Bu güne kadar 32 gencimize mesleki kurs açılarak devam etmeleri sağlanmış, kurs sonunda kursu başarı ile bitiren çocuklardan 4 çocuğumuz işe yerleştirilmiş halen çalışmaktadırlar.

 

 Aynı zamanda spor faaliyetleri futbol, vücut geliştirme sporu ve cami programı devam etmektedir. Müftülüğümüzce düzenlenen sabah namazı programları ve çeşitli değerler eğitimi görevli imam hatipler tarafından verilmektedir. Projemizin ekonomik boyutunda ailelere maddi yardımlar yapılmış, bunun yanında çocuklarımızın ailelerinden 7 anneye iş kur bünyesinde toplum yararına çalışma programıyla işe yerleştirilmiş, altı ay süre ile çalışmaları sağlanmıştır. Bu annelerden bir tanesi de çocuk büro amirliğimiz bünyesinde çalışmakta olup, 29 Nisan itibariyle sözleşmesi sona ermektedir. Kendisi bizimle çalıştığı süre içerisinde çalışkanlığı, azmi ve meslek etiğimize uygun insancıl yaklaşımıyla tüm arkadaşlarımızın memnuniyetini kazanmıştır.

 

 Çocuk Şube Amiri Mahmut Kurt’un konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan Teşekkür konuşması yaptı.   Konuşmaların ardından İş- Kur üzerinde Çocuk Şube Amirliğinde görev yapan Yıldız Unat'a teşekkür belgesi ve cumhuriyet altını takdim edildi. Toplantıya, Bafra Kaymakamı Halis Arslan'ın yanı sıra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun katıldı. 

sevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi2.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi3.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi4.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi5.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi6.jpgsevgiye-uzanan-eller,-risk-altindaki-cocuklar-ikinci-etap-danisma-toplantisi7.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.