Şehrin Sesidir Cami

Şehrin Sesidir Cami

19 Mayis ilçe Müftülüğü tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

A+A-

19 Mayıs Belediyesi Toplantı ve Düğün  salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklâl marşının okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve camilerle ilgili video gösterisinin ardından, açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe müftüsü Emin Patan;’’ 1986 yılından bu yana önce Camiler Haftası daha sonra ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda her yıl ayrı bir tema işlenerek bu haftaya başkanlığımız dikkat çekiyor. Bu yılki temamız Cami, Şehir ve Medeniyet. Programımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

'Şehrin Sesidir Camii.' diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; "Bizler caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salalarıyla, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür. Şehirlerimizin huzuru ve güveni için bütün sorumluluklarımızı özveriyle yerine getirmeliyiz. Camiler şehirlerimizin sesidir." dedi.

Konuşmacı OMÜ ilahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz tarafından İslam Medeniyetinin teşekkülünde camiinin rolü konulu konferans verildi. Konferans dinleyiciler tarafından beğenildi.

Gerçekleştirilen programa, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, daire amirleri, vatandaşlar katıldı.

ehrin-sesidir-cami.JPGehrin-sesidir-cami-001.JPGehrin-sesidir-cami-002.JPGehrin-sesidir-cami-003.JPGehrin-sesidir-cami-004.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.