ŞEHİDİN PARASINA GÖZ KOYAN AVUKATA SORUŞTURMA

ŞEHİDİN PARASINA GÖZ KOYAN AVUKATA SORUŞTURMA

Mehmetcik Vakfı, Afrin şehidi Musa Özalkan’ın emekli ikramiyesine ve arabasına haciz işlemi başlatan vatandaşların haberdar olması ile büyük tepkileri üzerine çeken Avukat Emine Gün’e bağış parasını iade etti.

A+A-

MEHMETCİK VAKFI PARAYI İADE ETTİ

Bilindiği gibi Avukat  Emine Gün Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi olan Musa Özalkan, hayattayken bir trafik kazası yüzünden başlayan icra takibinde Özalkan’ın şehit olduğunu öğrendikten sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz koydurarak işlem yapmak istemişti. Olayın duyulması üzerine büyük tepkileri üzerine çeken Avukat Emine Gün tepkileri azaltmak için Mehmetçik Vakfına 18 bin lira bağış yaptığını açıklamıştı.

Avukat Emine Gün’ün bu açıklaması üzerine Mehmetcik Vakfından yapılan açıklamada söz konusu bağışın Avukat Emine Gün’ün hesabına iade edildiği bildirildi.

YOZGAT BAROSU SORUŞTURMA AÇILDI

Adalet Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından bir açıklama da Yozgat Barosu’ndan geldi. Baro Başkanı Mehmet Şimşek imzası ile yayınlanan açıklamada avukat hakkında re’sen disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:  “12/02/2018 tarihinde sosyal medya ile yazılı ve görsel basında yer alan haberler neticesinde; Afrin şehidimiz Musa Özalkan hakkında bir alacağa ilişkin olarak emekli ikramiyesi yönünden haciz işlemi tatbik edildiğini, Yozgat Barosu Başkanlığı olarak üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu uygulanan haciz işleminin, meslek kuralları ve meslek etiği, aynı zamanda vicdani ve toplumsal sorumluluk gereğince tasvibi ve kabulü mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:www.medyasamsun.com

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.