Samsun Tarım Fuarında Onur Konuğu Bafra olacak

Samsun Tarım Fuarında Onur Konuğu Bafra olacak

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında bu yıl 3.sü gerçekleşecek 3.Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı bilgilendirme ve etkinlik takvimi planlaması için Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel Başkanlığında bir toplantı gerçekleşti.

A+A-

Tüyap Karadeniz Bölge Müdürü Server Seçer ve Proje Pazarlama Uzmanı Kübra Şahin tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Tüyap Karadeniz Bölge Müdürü Server Seçer “Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, TZOB (Samsun Ziraat Odası), TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu), TARMAKBIR (Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği), TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB'in işbirlikleri ve destekleri ile hazırlanan “SAMSUN TARIM, 3.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 27 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecektir.

Karadeniz Bölgesi ve ülke genelinden, profesyonel ziyaretçileri ve çiftçileri ağırlayacak olan fuarda bu yıl Bafra’ nın “Onur Konuğu ilçe” olarak yer alması planlanmıştır. Yöreye özgü ürün, hizmet ve tesislerin tanıtımının, kapsamlı bir şekilde fuar alanında açılacak stantta gerçekleştirilmesi konusunda, Kaymakamlık, İlçe Belediye Başkanlığı, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Bafra Ziraat Odası Başkanlığı, tarımsal birlikler ve ilgili diğer kurumların işbirliği ile hazırlıklara hız verilmiştir” dedi.

Yapılan toplantı neticesinde Bafra tarımsal bölgeleri ve tanıtım filmi, düzenlenecek etkinlikler ve paneller, köylerdeki çiftçilerin fuara ulaşımının sağlanması Bafra etkinlikleri çerçevesinde stantta sunulacak ikramlar, standın bayrak, kırlangıç ve diğer baskılı materyal ile zenginleştirilmesi, Fuarın basın toplantısında Bafra ve fuara özel hazırlıklarından bahsedilmesi, fuarın afiş, broşür ve davetiyelerinde 'Onur Konuğu Bafra' yazısına yer verilerek 100 binlerce kişiye ulaşacak etkili tanıtım çalışması gibi ana başlıkların alt kategorilerinin ve kurum-kuruluşlar arasındaki görev dağılımının belirlenmesi konularında gerekli hazırlıkların yapılması için koordinasyon toplantısı düzenlenmiştir.

Ülkemiz tarım sektörüne ve ekonomisine önemli katkılar sağlayan Samsun Tarım Fuarı 2016 yılında ziyaretçi sayısı olarak % 30 oranında büyüme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl 18 farklı şehirden ve yurtdışından 5 ülkeden 42.000'i aşkın ziyaretçiyi yeni ürün ve teknolojilerle buluşturan Samsun Tarım Fuarı, bu yıl da tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikleri Karadeniz de bir araya getirecek. Karadeniz Bölgesi genelinden ve ülke genelinden on binlerce çiftçi ve sektör profesyonelinin Samsun 3.Tarım Fuarı ziyaret etmesi hedeflenmektedir.

Gerçekleşen toplantıya Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatma Aydın , Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin,  OMÜ Turizm Fakültesi  Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Yetkin Bulut, OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Keramattin Aydın, Bafra MYO Sekreteri Rasim Aydın, Tüyap Karadeniz Bölge Müdürü Server Seçer ve Proje Pazarlama Uzmanı Kübra Şahin katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.