MARKO MARİN TRABZONSPOR'UN 107. YABANCISI OLDU

MARKO MARİN TRABZONSPOR'UN 107. YABANCISI OLDU

Alman oyuncu Marko Marin ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşan Trabzonspor, 48 yıllık kulüp tarihinde 107. yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi.

A+A-

Geçen sezon Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunan Avraam Papadopoulos ve Ganalı Majeed Waris olmak üzere 7 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayan bordo-mavililer, bu sezon da M'Bia, N'Doye, Esteban, Cavanda ve Marko Marin'i kadrosuna katarak 5 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.
1970-71 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, 1. Lig'de ise 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırmıştı.

HACIOSMANOĞLU 15 YABANCI TRANSFERİ YAPTI
Marko Marin transferiyle Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki toplam 15. yabancı oyuncu transferini yaptı. Hacıosmanoğlu göreve geldiği ilk dönemde 2013-2014 sezonunda Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Rumen Bourceanu'yu transfer ederken, geçen sezon Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Waris transferlerini gerçekleştirdi. Hacıosmanoğlu, bu sezon ise M'Bia, N'Doye, Esteban, Cavanda ve Marko Marin'i bordo-mavili takımın kadrosuna dahil etti.

EN ÇOK TRANSFER BREZİLYA'DAN YAPILDI
Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı futbolcu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi. Polonya'dan 7, Yugoslavya, Gürcistan ve Belçika'dan 6'şar, Gana'dan 5, Ukrayna ve Almanya'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Bulgaristan, Nijerya, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Senegal ve Cezayir'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Arjantin, Namibya, Burundi, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mali, Kostarika ve Yunanistan'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

MARKO MARİN 4. ALMAN OYUNCU OLDU
Marko Marin, Trabzonspor'un anlaştığı 4. Alman futbolcu oldu. Bordo-mavili takımda daha önce bu ülkeden Jurgen Groh, Detlef Müller ve Alexander Löbe forma giymişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.