NİHAT OKTAY İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

NİHAT OKTAY İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde yönetiminden 9 kişinin istifa etmesiyle başkanlığı düşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski İlçe Başkanı Nihat Oktay tekrar adaylığını açıkladı.

A+A-

Bugün (24 Nisan) Saat 11.00’da Büyük Park’ta verdiği kahvaltı programında partililerle bir araya gelen Nihat Oktay, 10 Mayıs’ta yapılacak olan ilçe başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Program’da konuşma yapan Oktay şunları söyledi, ‘’ Biliyorsunuz yönetimimizde toplam olarak 17 kişi vardı benimle birlikte ve arkadaşlardan 9 tanesi acele ederek ya da ettirilerek istifa edip yönetimi düşürdüler. Bugün yeni bir seçim sürecine girmiş olduk 10 Mayıs Cumartesi günü yeni yönetim belirlenecek ve soruyorsunuz ya neden böyle oldu diye işte bununla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Partimiz Türkiye genelinde bir oy kaybına uğradı ve bunun içerisinde en zayiatla ilimiz Samsun’dur. % 24, 25’lerde olan oyumuz %15, 16’lara düştü. Ben hemen genel başkan yardımcımı aradım biz bu yönetimi hak etmiyoruz ve ben ekibimle birlikte istifa ediyorum ve aynı zamanda Bafra’mızda bazı partililerimiz bizleri başka partilere sattılar. Genel seçimlerde de Samsun’da 4000 oy kaybettik ve hesabını veren tek ilçe Bafra’dır. Arkadaşlar durduramadık bazı arkadaşlarımızı, son 15, 20 gündür dedik ki, ‘’ Partiye ihanet edenin ölüsünü çiğneyip geçerim’’ dedim. Asla Cumhuriyet Halk Partisi şahısların partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın ve Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partidir. Bu partiye ihanet edenler Cumhuriyete ihanet ederler. Bu yüzden bizim bu ihaneti içimize sindirmemiz mümkün değil. Bizden önceki büyüklerimizin kemikleri sızlar ve kimse bunun hesabını veremez. Bu yüzden hemen ben bu partiyi satanları sorgulamaya başladım. Bazılarını çağırdım ve raporunu ver dedim. En son 3–4 kişiye geldiği zaman bizi götürdüler arkadaşlar, Yani yönetimi düşürdüler. Kaba olarak konu bu arkadaşlar ve şimdi ben kimseyi incitmek istemiyorum eğer incinirse Cumhuriyet Halk Partisi incinir, birisine bir şey söylersek yara hepimizi sarar. Arkadaşlar kimseye laf söyleme lüksümüz yok, Biz büyüyeceğiz, biz iktidar olacağız ama bu yolda giderken de alın terimizi kimseye sildirtmeyeceğiz, emeğimizi kimseye yutturmayacağız. 27 aydır bu kardeşiniz, başta kadın kolları olmak üzere Bafra’nın 21 mahallesini ev ev dolaştık ve hiçbir ilçe başkanı 40 yıldır bunu yapmadı bunu da söylüyorum. Bizler var olduğumuz sürece Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en uçlarda dalgalandıracağız. Hepinize buraya kadar gelip beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum, var olun, sağ olun.’’ Dedi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.