MSB 2018 Yılı Özel Kuvvetler Personel Alımı

MSB 2018 Yılı Özel Kuvvetler Personel Alımı

MSB Özel Kuvvetler Bordo Bereli Alımı İçin 2018 yılı için ilana çıktı. İlkokul mezun uzman onbaşı ve en az Lise mezunu Uzman Çavuş alacağını 22 Şubat 2018 tarihinde yayınladı.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığında ve kendi internet sitesinde Kara Kuvvetleri komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere Uzman Onbaşı ve Uzman Çavuş alım yapılacağını yayınladı.

Özel Kuvvetlere alınacaklarda Kara Kuvvetleri Komutanlığı ilköğretim mezunları arasından Uzman Onbaşı ve en az lise mezunu olanlar arasından ise uzman çavuş alacaktır. Silah altında bulunan sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan uzman onbaşı, uzman çavuşluğa temini ayrıca idare tarafından uygun görüldüğü ve gerekli şartların taşınması halinde Özel Kuvvetler Komutanlığında Uzman Çavuş olarak görev yapmayı tercih eden adaylar arasından başvurular kabul edilecektir.

Uzman Onbaşı Piyade sınıfı Komando branşına alım yapılacak olup Uzman Çavuşluk için ise ihtiyaçları doğrultusunda belirtilen sınıf ve branşlara alımlar yapılacaktır.

Adaylar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Uzman onbaşı adayları için en az ilköğretim ortaokul mezunu olmak.

Uzman çavuş adayları için en az lise mezunu olmak. Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak şart. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.

Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için, uygun nitelik belgesi almış olmak, Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı olması gerekmektedir.

MSB Özel Kuvvetler Uzman Onbaşı ve Uzman Çavuş başvuru kılavuzu için tıklayınız

Son Başvuru Tarihi: 31 Aralık 2018

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum