Motosiklet Kulübünden Yaşlı Çifte Yardım Eli

Motosiklet Kulübünden Yaşlı Çifte Yardım Eli

Samsun’un Bafra İlçesi 36 kilometre uzaklıkta bulunan Esençay ( Çaşur Köyünde ) mahallesinde hayatlarını zor şartlar altında Konteyner geçirmeye çalışan Ramazan Kartal (75) ve Nimet Kartal (72) isimli yaşlı çifte Bafra Motosiklet Kulübü yardım eline uzat

A+A-

Bafra motosiklet kulübü başkanı Yaşar Trabzon bafra55.net haber sitemize yaptığı açıklamada; " ilçemizin Esençay (Çaşur köyünde) mahallesinde yaşayan Ramazan Kartal (75) ve Nimet Kartal (72) yaşlı çiftçimizin daha önce İlçe Kaymakamlığı tarafından verilen konteyner evde yaşam mücadelesi verdikleri haberini aldık ve yönetim deki arkadaşlarımızla kendilerini ziyarete gittik. Ziyaretimizde evlerinin durumunun bakımsızlıktan dolayı temizleyemedikleri konteyner çaresizliklerini gördük. Kimseleri olmayan Nimet ninemiz ve Ramazan dedemiz için bu durumda yaşamalarına gönlümüz razı gelmeyerek onlara yardım elimizi uzattık."

Dernek Başkanı Yaşar Trabzon, yardım kampanyası başlattık ve bu evdeki eski eşyaları atıp yerine yeni eşyalar yerleştirmeye karar vererek hayata geçirdik. Öncelikle evin temizliğini ve boyasını yaptıktan sonra yeni eşyaları eve yerleştirdik.

Bu düzeni kurmak için yaklaşık 15 gün sürdü ve o süre zarfında rahatsız olan Nimet nenemizin sağlık tedavisi için Bafra devlet hastanesine yatırarak orada sağlıklı şekilde tedavisini yaptırdık. Tedavisi tamamlanan Nimet ninemizi tedavisini gerçekleştirdiğimiz hastaneden çıkararak sağlıklı ortamı sağladığımız evine gönül rahatlığıyla yerleştirmiş olduk.

Onları o kadar mutlu oldular ki bize dernek olarak onları mutlu etmek ve sevindirmek güzel bir duygu oldu. Evin tekrar bu duruma gelmemesi için onlara kendi mahallelerinde oturan ilgilenebilecek bakıcı bayan tutup maaşını Bafra Motosiklet Kulübü olarak karşılama kararı aldık. Böylece ev eski kirli haline geri gelmemiş olacak ve zor şartlar altında hayatlarını bundan sonraki yaşamlarında kolaylaştırmış olduk.

 

Çünkü dernek olmak demek sadece önemli hafta ve günlerde toplanıp fotoğraf çekinmek değil. Başkalarına da yardımcı olmak gerekiyor, biz sadece başımızı kaldırdık ve gördük ki dernek olarak başkalarını yardım ederek onları mutlu etmek gerekiyor. Gerçekten çaresiz o kadar insan ve aile var ki sizlerin onları görmesini ve yardım elinizi uzatmayı bekliyor, inşallah bu olumlu güzel davranışımızla herkese örnek olmuşuzdur.

Bundan sonra Bafra Motosiklet Kulübü olarak bu tür topluma faydalı işler yapmaya  ve örnek olmaya devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

motosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--2eskiii-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--2eski.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--eski-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--99-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--55-003.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--52-003.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--23-003.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--9-003.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--8-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--7-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--1-002.jpgmotosiklet-kulubunden-yasli-cifte-yardim-eli--2-004.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum