Milletvekili Demirden Bafra Çıkarması

Milletvekili Demir'den Bafra Çıkarması

Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir beraberinde Ak Parti İl Başkanı ile birlikte Samsun’un Bafra İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

A+A-

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir beraberinde Ak Parti  İl Başkanı ile birlikte Samsun’un Bafra İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Milletvekili Demir’i Belediye başkanı Zihni Şahin, İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda partili karşıladı.

SEYİRCİ KALAMAYIZ

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir yaptığı konuşmada Suriye’de olan bitene seyirci kalamayız dedi. Demir,” Türkiye kendi gündemiyle meşgulken bir taraftan da etrafımızda ki ülkelerde yangın devam ediyor.Özellikle Suriye de insan hakları ihlalleri devlet terörü ,devletin kendi halkına silah çevirerek her gün 30-50 kişinin hayatına mal olan bu üzücü olaylara sebebiyet vermesi hepimizi derinden üzmektedir. Temenni ederiz ki orada ki olaylar bir an önce son bulur.’şeklinde konuştu

EĞİTİMDE DEVRİM YAPTIK

Konuşmasına devam eden Demir, “Uzun tartışmalara özellikle muhalefet partilerinin uzunca ve anlamsız itirazlarına rağmen eğitimde devrim niteliğinde bir kanun çıkarttık.Mecburi eğitim öğretin süresini 12 yıla çıkarıyoruz.Amaç tek tip adam yetiştirmek resmi ideolojinin ortaya koyduğu karaktere adam yetiştirmek için değil.Milletin arzularına bireyin tercihlerine insanların değerlerine saygılı bir insan ortaya koyabilmek için çoktan seçmeli ilkokulda ortaokulda lisede dilediği tercihleri yapabileceği 12 yıl mecburi eğitim alması gereken bir sistem öngörüyor.

Türkiye Avrupa’nın en genç ve en dinamik ülkesidir.  Şu anda Türkiye Çin’le birlikte en hızlı kalkınan iki ülke .Bu başarıyı kalıcı hale getirmek istiyoruz.Bunda yetişmiş insana ihtiyacımız var.Eğitimde donanımlı evlatlara ihtiyacımız var.. onlara seçenek sunarak istediği branşta kaliteli eğitim almalarını sağlayan bunu başaran dünyayı tanıyan insanlara ihtiyacımız var.Dolayısıyla bu yolu yeni eğitim sistemiyle evlatlarımıza açmak istiyoruz ve açıyoruz.Önümüzdeki günlerde Samsun’a yeni bir devlet üniversitesi açacağız.Eski başbakanlarımızın adıyla Ali Fuat Başgil Üniversitesini açacağız’dedi

BÜYÜK ŞEHİR YASASI ÇIKACAK

 Türkiye birkaç yıldan beri çok fazla yol aldı. Sosyal anlamda ,hukuki anlamda ,ulaştırma anlamında sosyal güvenlik anlamında her anlamda çok çitti mesafeler almış bulunuyor.Bir müddet  sonra yeni şehir yasası çıkacak.Yeni yeni illerde büyük şehir statüsüne girecek mevcut büyük şehirlerimizde bütün şehir haline gelecek.Samsun’un bütün köyleri, köy statüsü kalkacak mahalle olacak ve Samsun Büyük Şehir sorumluluk alanına girecek.Aynı zamanda o ilçenin sorumluluk alanına girecek.Özel idareler yoluyla köylere getirdiğimiz alt yapısında ki hizmetlerimizi yeni yasadan sonra yeni dönemden sonra büyükşehir ona bağlı ilçe belediyesi olarak tamamlayacağız. Türkiye Avrupa birliğine illa beni de alın diyen bir ülke değil artık kişi başına 10 bin doların üstüne çıkmış bir ülkeyiz. Uçağını kendi yapan ,otomobilini yüzde yüz kendi, üreten , enerji kaynaklarını tamamından istifade eden ,ihracatını 500 milyar dolara çıkaran bir Türkiye hedefimiz.’dedi

DAĞ İSE DAĞ MAĞARA İSE MAĞARA

Terörle konusunda da kararlıyız gittiği yere kadar gidecek.Seyirci kalamayız . Bu ülkenin birliğine beraberliğine tehditlere toleranslı davranamayız.Dağdaysa dağda bulacağız,mağarada ise mağarada bulacağız, sınırın ötesindeyse orada gidip mücadele edeceğiz.terörle sonuna kadar mücadele etme konusunda sonuna kadar kararlıyız. “şeklinde konuştu.

 Akp ilçe başkanlığındaki konuşmasının ardından Bafra Ağız Diş sağlığı Merkezi, Ziraat Odası, Devlet hastanesi ve Devlet Su işleri, ve yapımı devam eden yeni Bafra Devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Yaptığı ziyaretlerde yaşanan sorunlar ve aksaklıklar ile ilgili bilgi alan Demir’e, Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimi Dt Mustafa Özdemir kuran yazılı tablo hediye edildi.  Vekil Demir ise beraberinde getirmiş olduğu Bafra ve Çarşamba’ya ait Osmanlı Devleti’nin hazırlatmış olduğu sulama projesini bir tablo halinde Ziraat Odası ve Bafra DSİ’ye armağan etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.