SAMSUN’DA 400 YETİŞTİRME KURSU AÇILACAK

SAMSUN’DA 400 YETİŞTİRME KURSU AÇILACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun genelinde 400 yetiştirme kursunun açılacağını söyledi.

A+A-

Dershanelerin kapanmasıyla birlikte öğrencilerin sınavlara nasıl hazırlanacakları konusunda tedirgin olmaya başladığını belirten Aytekin Girgin, “Halk arasında dershane yasası olarak bilinen 6528 sayılı Kanun'un dershanelerin dönüşümü ile ilgili maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine, veliler ve öğrenciler sınavlara nasıl hazırlanacaklarını düşünmeye başladılar. Öğrencilerin ve velilerin bu kaygısını ortadan kaldırmak için yetiştirme kurslarına ağırlık verilecektir” dedi.
Samsun geneline 400 kursun açılmasını planladıklarını belirten Girgin, “Öğrencilerimiz hiç kaygılanmasınlar. Sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları için gerekli tedbirleri aldık. Bunun için bir komisyon görevlendirdik. Bu yıl tüm ilçelerimizde öğrencilerimizin rahatlıkla gidebilecekleri ve tamamen ücretsiz olan 400 kurs planlıyoruz. Kurs merkezleri ile ilgili okullarımız öğrencilerimize gerekli duyuruları yapacaklar. Alanında uzman öğretmenlerimizle başarılı bir şekilde sınavlara hazırlık sürecini gerçekleştireceğiz. Geçen yıl ilimizde tam 62 bin öğrenci bu kurslar sayesinde ücretsiz olarak sınavlara hazırlandılar. Bu yıl bu sayı katlanarak artacak. Bu kurslara her türlü teknik desteği sunacağız. Bununla ilgili projelerimizi de hazırladık. Umut ediyorum ki öğrencilerimizin bu dertleri bu kurslar sayesinde ortadan kalkacaktır” diye konuştu.
Öğrencileri bu kurslara devam etmeleri konusunda uyaran Girgin, “Burada önemli olan bu kurslara devam etmektir. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Devam olmazsa başarı da olmaz. Kurslarla ilgili her türlü görüş ve öneriye açığız. Yeter ki velilerimiz ve öğrencilerimiz fikirlerini bizlerle paylaşsınlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.