Kur-an Aşkı ‘engel’ Tanımıyor

Kur-an Aşkı ‘engel’ Tanımıyor

Bafra Müftülüğü tarafından Gazi Osman Paşa mahallesinde açılan işitme engeliler Kur’an kursunda kursiyerler Kur’an öğreniyor.

A+A-

Bafra Müftülüğü tarafından Gazi Osman Paşa mahallesinde hizmete giren işitme engelliler Kur’an Kursunda engelli bayanlar Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Kur’an Kursu öğreticisi Nuran Tok hoca hanım tarafında eğitim verilen kursiyerler mahallelerinde açılan kurs dolayısı ile mutlu olduklarını daha önceleri Esentepe camiinde eğitim almaya gittiklerini fakat uzak olduğu için zorluk yaşadıklarını ifade etti.  Mahallelerinde açılan kursun kursiyerleri son derece mutlu ettiğini belirttiler.

Kur’an kursu öğreticisi Nuran Tok ise;” Öncelikle, kursumuzun yerini bağışlayan Hacı Şükrü Doğdu amcamızdan Allah razı olsun. Yaklaşık 4 yıldır işaret dili üzerine eğitim alıyorum. Müftülüğümüz bünyesinde böyle bir hizmet başlatıldı. Bende elimden geldiği kadarıyla kursiyerlerimize Kur’an-ı Kerim öğretiyorum. Onların heveslerini ve azimlerini gördüğüm zaman bundan çok büyük haz alıyorum. Burada dört hafta içerisinde hem okumayı hem Kur’an-ı Kerimi öğrenen ablalarımız kardeşlerimiz var. Bizler sağlıklı bireyler olarak, işitme engelli kardeşlerimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum. Hayra vesile olan hayrı yapmış kişi gibidir. Burada ki işitme engellilere, Kur’an ve temel dini bilgilerini öğrenebilmelerine yardımcı olabildiğim için çok mutluyum. Bu bir sosyal sorumluluktur bu projede bizlere destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kursiyerlerden Gülten Tektaş 2 haftalık eğitim sonrasın da öğrendiği Fatiha suresini  kur binasının açılışında protokol ve misafirlere okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.